16:35 21.11.2021

Прем'єр-міністр Естонії пропонує посилити санкції проти Лукашенка

2 хв читати
Прем'єр-міністр Естонії пропонує посилити санкції проти Лукашенка

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила про необхідність посилення санкцій щодо президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого називає винним в організації міграційної кризи на східному кордоні ЄС.

"Ми прогнозуємо, що тиск Олександра Лукашенка на зовнішній кордон ЄС-НАТО триватиме, тому що білоруський режим не досяг своїх цілей. Негайне застосування нових і більш жорстких санкцій – один із ключів до відбиття гібридної атаки", – цитує Каллас прес-служба уряду Естонії, інформуючи про зустріч естонського прем'єра з польським колегою Матеушем Моравецьким, що відбулася в неділю.

Каллас подякувала Польщі за ефективний захист зовнішніх кордонів ЄС і НАТО і підтвердила, що Естонія допоможе своєму сусідові впоратися з ситуацією як за допомогою дипломатичної підтримки, так і практичною допомогою.

На її думку, "тривала конфронтація відповідає інтересам білоруського режиму, допомагає відвернути увагу від триваючих жорстоких репресій і порушень прав людини в Білорусі". "Наша мета одна: гарантувати безпеку Європи і нашу єдність", - наголосила прем'єр-міністр Естонії.

На її думку, "крім введення ефективних санкцій необхідно продовжувати дипломатичний тиск на країни, громадян яких використовують для проведення гібридної атаки". Прем'єр також вважає важливим допомогти полегшити гуманітарну ситуацію в Білорусі, щоб "люди, що потрапили туди обманним шляхом, могли отримати допомогу від гуманітарних організацій і мали можливість повернутися додому".

"Основна відповідальність тут лежить на режимі Лукашенка. Мінськ повинен надати повний доступ і свободу дій в Білорусі організаціям ООН з надання допомоги", – зазначила Каллас.

Прем'єр-міністри Естонії та Польщі обговорили ситуацію в Україні.

"Ми дуже уважно стежимо за військовими маневрами Росії біля кордонів України. У своїй риториці Росія останнім часом дедалі агресивніше атакує Україну - в наявності бажання ще більше загострити відносини. Мета співпраці союзників - запобігти військовій ескалації", – сказала Каллас.

Прем'єр-міністри підтвердили необхідність посилення оборони і заходів стримування НАТО в усьому регіоні, активізації співпраці в цьому напрямі, повідомила прес-служба уряду Естонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА