21:59 21.11.2021

Особистий лікар Саакашвілі заявив, що для лікування екс-президента можуть знадобитися психолог і психіатр

2 хв читати
Особистий лікар Саакашвілі заявив, що для лікування екс-президента можуть знадобитися психолог і психіатр

Особистий лікар колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе вважає, що в процесі лікування політика, можливо, знадобиться допомога психолога та психіатра.

"Я вважаю, що необхідно підключити психолога та психіатра", - сказав Кіпшидзе журналістам після відвідин Саакашвілі у військовому госпіталі в Горі, куди його раніше перевели з тюремної лікарні.

Лікар також не виключив потреби підключення фахівців з-за кордону для оцінки стану Саакашвілі.

"Загрози поки що існують, не можу сказати, що небезпека минула і все добре. Потрібно спостерігати і дивитися, що і як буде. (...) Продовжує лікування, відзначається загальна слабкість, головний біль, грає тиск", - зазначив Кіпшидзе, говорячи про стан свого пацієнта.

Він також наголосив, що перший день процесу відновлення після голодування пройшов нормально, але лікарі стурбовані неврологією, найближчими днями планується приїзд неврологів.

"У таких хворих, як ви знаєте, є посттравматичний синдром, який підлягає певному та дуже складному лікуванню та реабілітації", - заявив Кіпшидзе.

Він також зазначив, що Саакашвілі почувається у госпіталі спокійніше, ніж у тюремній лікарні, вдячний лікарям госпіталю та вважає, що різниця між госпіталем та тюремною лікарнею велика.

За словами Кіпшидзе, єдиною проблемою було вікно у палаті. Саакашвілі вимагав, щоб у палату надходило сонячне світло і вікно відчинялося хоча б на сантиметр. У результаті проблему було врегульовано.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в'язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий шпиталь у місті Горі, де він припинив голодування.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА