16:20 22.11.2021

Пілоту Ан-2, якого у серпні в Карпатах перехопив МіГ-29 ЗСУ, повідомлено про підозру

2 хв читати
Пілоту Ан-2, якого у серпні в Карпатах перехопив МіГ-29 ЗСУ, повідомлено про підозру

Пілоту літака, якого в серпні поточного року перехопив МіГ-29 Збройних сил України в Івано-Франківській області, повідомлено про підозру за ст. 281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України, справу з обвинувальним актом передано до суду, повідомляється на сайті Служби безпеки України у понеділок.

"За попередньою інформацією, чоловік здійснив виліт на знятому з експлуатації Ан-2 з території незареєстрованого злітно-посадкового майданчика "Косів". Він не погодив маршрут, як це вимагає законодавство. Що могло спровокувати як зіткнення з іншими літаками, так і нищення інфраструктури в результаті можливого падіння через несправність чи невміле управління", - йдеться у повідомленні.

Літак зафіксувала протиповітряна оборона України, коли той прямував у бік державного кордону на території Чернівецької області. Оскільки інформація про цей політ в органах обслуговування повітряного руху була відсутня, літак не подавав обов'язкових сигналів розпізнавання, а екіпаж не виходив на зв'язок, інцидент класифікували як порушення державного повітряного простору. Повітряне командування "Захід" Повітряних сил Збройних сил України ухвалило рішення підняти екіпаж винищувача МіГ-29 з аеродрому в Луцьку, який виконав пошук, візуальне розпізнавання та примус літака-порушника до посадки.

"Несанкціонований політ здійснив 46-річний житель Коломиї. Чоловік, не пройшовши навчання та не маючи пілотського посвідчення, підняв у повітря літак Ан-2, випущений 49 років тому і знятий з експлуатації… Окрім зазначеного зловмисник порушив ще цілу низку авіаційних правил, які регулюють безпеку польотів", - розповіли у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА