16:46 22.11.2021

Нові санкції проти Білорусі можуть набути чинності наприкінці місяця - глава МЗС Естонії

2 хв читати
Нові санкції проти Білорусі можуть набути чинності наприкінці місяця - глава МЗС Естонії

Нові санкції ЄС щодо Білорусі, як очікується, мають набути чинності наприкінці листопада, заявила міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс (Eva-Maria Liimets).

"На сьогодні поставлено ціль введення в силу санкцій до кінця місяця", - сказала Лійметс у понеділок порталу телерадіомовлення ERR.

"Наразі нові санкції координуються з іншими державами, які аналогічно думають, наприклад, зі США, які також встановлять свої санкції на початку наступного місяця", - додала міністр.

За її словами, глави МЗС ЄС досягли політичної домовленості щодо встановлення нових санкцій, а також домовилися про вміст пакету обмежень.

"Наразі проголошення пакету стоїть за юридичним оформленням - правові структури ЄС проводять остаточне шліфування, щоб досягти юридично коректних санкцій", - пояснила глава МЗС Естонії.

Вона не стала конкретно відповідати на запитання про запровадження санкцій щодо білоруської авіакомпанії "Белавіа" чи інших авіаційних підприємств. "Наразі домовилися щодо фізичних та юридичних осіб, але хто конкретно у списку, на жаль, не можу повідомити доти, доки список санкцій не буде остаточно узгоджений і оприлюднений", - заявила Лійметс.

Міністр також висловила стурбованість тим, що багато інституцій та підприємств пов'язані з доставкою мігрантів до Білорусі, а потім і на зовнішні кордони Європейського Союзу. "На наш погляд, ці установи, підрозділи та підприємства мають бути санкціоновані, щоб ця діяльність, яка викликає жаль, була припинена", - наголосила вона.

Лійметс повідомила, що обговорить це питання, зокрема, у вівторок на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Польща, Литва та Латвія останніми місяцями фіксують посилення потоку нелегалів, що намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС. У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, але одержують відмову.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусі в організації потоків мігрантів та називають це гібридною агресією. Тієї самої позиції дотримується і Єврокомісія.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА