17:22 22.11.2021

Стефанчук підписав закон про спрощення отримання адмінпослуг

1 хв читати
Стефанчук підписав закон про спрощення отримання адмінпослуг

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав закон України "Про адміністративну процедуру", який передбачає спрощення отримання громадянами та бізнесом адмінпослуг, повідомляється на сайті парламенту.

"Підписав документ із 22-річною історією — закон України "Про адміністративну процедуру". Його цінність полягає в тому, що кожен українець матиме однакові права під час взаємодії з державою, без зайвої бюрократії, на основі стандартів ЄС", - наголосив Стефанчук.

За його словами, закон передбачає, що людина отримує право знати про всі рішення, які орган влади планує приймати щодо неї, а також давати свої усні чи письмові пояснення. Влада при цьому мотивуватиме свої рішення та повною мірою роз'яснюватиме людям, як ці рішення можна оскаржити.

"Вважаю, що це - важливий крок назустріч громадянам, крок назустріч сервісній державі, крок назустріч ЄС", - зазначив речник.

Як повідомлялося, ВР 16 листопада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №3475 "Про адміністративну процедуру".

Документ передбачає запровадження єдиних правил надання адмінпослуг і цей процес буде максимально цифровізований. Водночас законопроект обумовлює чіткі та зрозумілі відповіді на запити щодо отримання адмінпослуг, що зупинить практику відмов у наданні послуги без пояснення причин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА