17:57 22.11.2021

Країни Європи продовжують фіксувати зростання захворюваності на COVID-19 на тлі протестів проти обмежень

2 хв читати
Країни Європи продовжують фіксувати зростання захворюваності на COVID-19 на тлі протестів проти обмежень

В Австрії та Нідерландах продовжують фіксувати високу захворюваність на тлі протестів проти обмежувальних заходів, спрямованих на боротьбу з коронавіром COVID-19, повідомляють європейські ЗМІ.

В Австрії, де з понеділка людям дозволено виходити лише на роботу, до магазинів товарів першої необхідності та для занять спортом, за 24 години виявили понад 14 тис. нових випадків зараження коронавірусом. Раніше австрійський канцлер Александер Шалленберг заявив, що з 1 лютого 2022 року вакцинація від коронавірусу в країні стане обов'язковою, після чого десятки тисяч людей вийшли на вулиці протестувати проти обмежень.

У Нідерландах, де також відбувалися протести проти запровадження COVID-перепусток, за добу було виявлено понад 23 тис. випадків зараження коронавірусом, що майже на 1,5 тис. перевищило середню кількість виявлених випадків за останні сім днів.

У Німеччині за добу було виявлено понад 30,5 тис. нових випадків зараження вірусом та 62 смерті. Це майже вдвічі менше, ніж рекорд минулого тижня, коли було зафіксовано понад 65 тис. заражень, проте індекс захворюваності (кількість нових випадків коронавірусу на 100 тисяч осіб за тиждень) продовжує збільшуватися. У понеділок він становить 386,5, минулої п'ятниці індекс становив 340,7.

Глава МОЗ Німеччини Єнс Шпан, коментуючи захворюваність, сказав: "Можливо, до кінця зими, як іноді цинічно говорять, майже всі в Німеччині будуть або вакциновані, або перехворілі, або мертві". Він зазначив, що причина такої ситуації - штам "дельта".

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) висловлювала серйозне занепокоєння через зростання випадків зараження коронавірусом у Європі. Зокрема, директор європейського бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге попереджав, що до березня в регіоні може бути зафіксовано ще 500 тис. смертей, якщо не буде вжито суворіших заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА