19:08 22.11.2021

Саакашвілі зазнав тортур в ув'язненні

1 хв читати
Саакашвілі зазнав тортур в ув'язненні

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, перебуваючи в ув'язненні, зазнав тортур і нелюдського поводження, заявив його адвокат Димитрі Садзаглішвілі.

"У нормальних країнах за тортури та нелюдське звернення ув'язненого випустили б на волю, принаймні надали б можливість одужання не в умовах ув'язнення, а в цивільній клініці", - сказав адвокат журналістам у понеділок.

Він вважає, що Саакашвілі є політичним ув'язненим.

"Третій президент Грузії є політичним ув'язненим і у нас є прямі підтвердження цьому, висловлювання чинного прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі, який публічно заявив, що затримання Саакашвілі і пред'явлення йому звинувачень відбулися через продовження участі в грузинській політиці", - сказав він.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі, таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в'язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його було переведено до військового шпиталю в Горі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА