20:28 22.11.2021

У Європі продовжує зростати захворюваність COVID-19 на тлі протестів проти обмежувальних заходів

3 хв читати
У Європі продовжує зростати захворюваність COVID-19 на тлі протестів проти обмежувальних заходів

В Австрії та Нідерландах продовжують фіксувати високу захворюваність на тлі протестів проти обмежень, спрямованих на боротьбу з коронавірусом COVID-19, повідомляють європейські ЗМІ.

В Австрії, де з понеділка людям дозволено виходити з дому лише на роботу, до магазинів товарів першої необхідності та для занять спортом, за останні 24 години виявили понад 14 тис. нових випадків зараження коронавірусом. Раніше австрійський канцлер Олександр Шалленберг заявив, що з 1 лютого 2022 року вакцинація від коронавірусу в країні стане обов'язковою, після чого минулої суботи десятки тисяч людей вийшли на протест проти обмежень.

У Нідерландах, де протягом вихідних також відбуваються протести проти запровадження CVOID-перепусток, за добу було виявлено понад 23 тис. випадків зараження вірусом, що майже на 1,5 тис. перевищило середню кількість виявлених випадків за останні 7 днів. Також у країні було зафіксовано 132 смерті від захворювання.

У Німеччині за добу було виявлено понад 30,5 тис. нових випадків зараження вірусом та 62 смерті від захворювання. Це майже вдвічі менше, ніж рекорд, встановлений минулого тижня, коли було зафіксовано понад 65 тис. заражень, проте індекс захворюваності (кількість нових випадків коронавірусу на 100 тисяч осіб за тиждень) продовжує збільшуватись. У понеділок він становив 386,5, минулої п'ятниці індекс становив 340,7.

Глава МОЗ Німеччини Єнс Шпан, коментуючи ситуацію із захворюваністю, що зростає, сказав, що до кінця зими в країні майже всі будуть або вакцинованими, або перехворілими на коронавірус, або мертвими.

"Можливо, до кінця зими, як іноді цинічно кажуть, майже всі в Німеччині будуть або вакциновані, або перехворілими, або мертвими", - сказав Шпан. Він зазначив, що причина такої ситуації – "дуже заразний штам "дельта".

Тим часом у Великій Британії за минулу добу зафіксували майже 45 тис. нових випадків зараження коронавірусом - на 5 тис. більше, ніж за попередній день. Також було виявлено 45 смертей від наслідків захворювання. Повідомляється, що близько 52% населення Англії та близько 56% населення Шотландії віком від 50 років отримали третю дозу вакцини від COVID-19. Аналогічної статистики щодо Вельсу та Північної Ірландії не надходило.

Раніше міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід заявив, що в країні не планують запроваджувати обов'язкову вакцинацію населення.

Тим часом через погіршення обстановки з коронавірусом у Чехії та Словаччині з понеділка ввели обмеження для невакцинованих жителів. Так, ті, хто не пройшов вакцинацію від COVID-19, не можуть відвідувати паби, перукарні, готелі та більшість масових заходів.

Європейські ЗМІ зазначають, що у Чехії як мінімум одну дозу вакцини від коронавірусу отримали 60% населення, у Словаччині – 46,8%.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) висловлювала серйозне занепокоєння через зростання випадків зараження коронавірусом у Європі. Зокрема, директор європейського бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге попереджав, що до березня в регіоні може бути зафіксовано ще 500 тис. смертей, якщо не буде вжито більш жорстких заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА