22:10 22.11.2021

Занепокоєння США з приводу військ РФ поблизу України засноване, зокрема, на відкритих даних

2 хв читати
Занепокоєння США з приводу військ РФ поблизу України засноване, зокрема, на відкритих даних

США, коли висловлюють тривогу з приводу присутності військ РФ поблизу України, ґрунтуються не лише на секретних даних, а й на інформації, розміщеній у відкритому доступі, заявив у понеділок представник держдепу Нед Прайс.

"Причини наших побоювань всі ви можете побачити у відкритому доступі. Крім того, деякі наші дані є секретними", - сказав він на брифінгу.

Прайс повторив думку, що тривога США полягає в тому, як діяла РФ у минулому. Він не став відповідати на запитання журналіста про те, якою буде реакція Вашингтоні у разі загострення ситуації. "Ми не хочемо заздалегідь повідомляти про наші плани", - сказав представник держдепу.

У неділю повідомлялося, що керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов стверджує, що Росія зосередила біля кордонів України понад 92 тис. військовослужбовців і готується до нападу наприкінці січня або на початку лютого 2022 року, при цьому оцінки термінів цієї атаки у розвідок США та України майже збігаються.

"Наші оцінки майже такі самі, як у наших американських колег", - сказав Буданов в інтерв'ю виданню Military Times, опублікованому в ніч проти неділі.

За його словами, така атака, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими послідують повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі та Маріуполі Донецької області та менше вторгнення через сусідню Білорусь.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА