10:08 23.11.2021

СБУ блокувала міжнародний канал нелегального набуття громадянства однієї з країн ЄС

2 хв читати
СБУ блокувала міжнародний канал нелегального набуття громадянства однієї з країн ЄС

Контррозвідники Служби безпеки України у результаті проведення спецоперації припинили протиправну діяльність міжнародного угруповання, яке організувало механізм набуття іноземного громадянства на підставі підроблених документів.

Як повідомляє прес-служба СБУ у вівторок, протиправний бізнес організували жителі Івано-Франківської та Чернівецької областей через посередника-іноземця.

"Зловмисники виготовляли фіктивні документи, необхідні для набуття іноземного громадянства, та забезпечували процедуру їх подання на розгляд поза основною чергою. Також задокументовано, що такі послуги вартували 5 тисяч євро", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що серед осіб, які вирішили скористатися злочинною схемою, спецслужба встановила громадян Російської Федерації, жителів тимчасово окупованих територій України, а також окремих колишніх чиновників місцевих органів влади та самоврядування.

"Під час обшуків у фігурантів вилучили майже 60 комплектів документів громадян РФ та України для набуття іноземного громадянства, оригінали та копії іноземних паспортів, підроблені печатки та штампи, фіктивні витяги із РАЦСу, які служили підставою для оформлення іноземного громадянства, чорнові записи про механізми проведення угод, ноутбуки, планшети, флешносії, мобільні телефони, жорсткі диски з доказами протиправної діяльності", - наголошують у спецслужбі.

Там додають, що наразі триває досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

"Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру", - резюмують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА