21:50 23.11.2021

Особистий лікар Саакашвілі припустив, що стан здоров'я дозволить екс-президенту 29 листопада бути присутнім у суді

2 хв читати
Особистий лікар Саакашвілі припустив, що стан здоров'я дозволить екс-президенту 29 листопада бути присутнім у суді

Особистий лікар екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе вважає, що 29 листопада Саакашвілі зможе бути присутнім на засіданні Тбіліського міського суду, проте, за його словами, робити прогнози заздалегідь неправильно.

"Все ще є (у Саакашвілі) досить сильно виражена слабкість. Реабілітація, це тривалий процес", - сказав Кіпшидзе журналістам у вівторок після відвідин Саакашвілі у військовому госпіталі в Горі, куди його раніше було переведено з тюремної лікарні через тривале голодування.

На думку Кіпшидзе, процес відновлення може тривати кілька місяців.

"Лікування проходить за планом, подивимося, яким буде його стан у майбутньому. Як я сказав, він ослаблений, після стільки днів голодування людина точно у футбол не зможе зіграти", - сказав він.

"Щодо присутності на судовому процесі, 29 листопада, на мою думку, зможе, але подивимося, як буде. Ще раз кажу, що давати прогнози в такий час не добре, тому що я не стверджуватиму і не можу точно сказати, коли йому стане краще", - заявив Кіпшидзе.

Тим часом Саакашвілі у вівторок оглянули лікарі зі створеної з ініціативи омбудсмена Грузії групи експертів, за словами яких, стан екс-президента стабільний.

"Стан Саакашвілі стабільний, порівняно з попереднім оглядом, покращився, життєві параметри в нормі. Трохи ослаблений, але це було очікувано", - сказав журналістам член цієї групи, невролог Тенгіз Цуладзе, зазначивши, що є певні проблеми в неврології.

Він також повідомив, що незважаючи на слабкість, Міхеіл Саакашвілі може говорити та ходити.

Щодо фізичної присутності Саакашвілі на судовому процесі 29 листопада, Цуладзе також утримався давати точний прогноз, проте зазначив, що крайнього погіршення стану не очікується.

"Що я побачив, на мою думку, нормально. Команда лікарів працює. Виходячи з того, що параметри стабілізувалися і покращилися, факти говорять за себе, що стан покращується, і медична команда задовольняє вимоги", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА