07:50 24.11.2021

Рішення США задіяти стратегічний нафтовий запас спрацює, але не миттєво

2 хв читати
Рішення США задіяти стратегічний нафтовий запас спрацює, але не миттєво

Рішення Вашингтона про використання нафти зі стратегічного нафтового запасу не здатне миттєво вирішити проблему високих цін на пальне, однак у результаті воно обов'язково відіграє позитивну роль, заявив президент США Джо Байден.

"Наші спільні зусилля не можуть одразу вирішити проблему. Однак, зрештою, вони призведуть до позитивних наслідків", - сказав він, під час виступу в Білому домі.

Також Байден запевнив, що високі ціни на енергоносії в США ніяк не пов'язані з його заходами щодо просування відновлюваних джерел енергії.

Байден нагадав, що разом зі США свої стратегічні запаси вирішили використати Індія, Японія, Південна Корея, Велика Британія. "Китай також, можливо, докладе зусиль", - додав він.

Раніше у вівторок Білий дім повідомив, що Байден розпорядився використати 50 млн барелів нафти зі стратегічного нафтового запасу з метою знизити ціни на пальне для американців та забезпечити постачання нафти у світі.

"Сьогодні президент оголошує, що міністерство з питань енергії забезпечить доступ до 50 млн барелів нафти зі стратегічного нафтового запасу, щоб знизити ціни для американців та вирішити проблему невідповідності між попитом, на виході з пандемії та пропозицією", - йдеться у заяві Білого дому.

"Президент готовий вжити додаткових заходів у разі потреби і готовий застосувати всі свої повноваження в координації з рештою світу з метою підтримувати адекватні постачання, тоді як ми виходимо з пандемії", - йдеться у документі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА