09:39 24.11.2021

Держприкордонслужба України розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю для недопущення нелегалів

2 хв читати
Держприкордонслужба України розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю для недопущення нелегалів

На кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Полісся", яку координує Державна прикордонна служба України, у ній беруть участь сили Національної гвардії, Національної поліції, Збройних сил України та інші резерви.

"Це подальші заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко зазначив, що на сьогодні на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та ймовірність перенаправлення потоків мігрантів в Україну. У зв'язку з цим уживають заходів щодо нарощення системи охорони кордону на цій ділянці.

"Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно із взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалася", – зазначив він.

Нікіфоренко додав, що головне завдання спецоперації – не допустити перетину нелегальними мігрантами державного кордону. І тому забезпечено координацію всіх задіяних сил.

Для керівництва операцією та оперативного обміну інформацією організовано роботу міжвідомчих координаційних штабів на центральному та обласних рівнях, на тактичному (районному) рівні створено координаційні групи управління.

Режим державного кордону контролюватимуть збільшені прикордонні наряди, водночас нарощуватимуть сили та засоби на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів.

Для патрулювання та моніторингу кордону активно застосовуватимуть авіацію, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Крім того, передбачено суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону. У межах контрольованих прикордонних районів буде виставлено контрольні пости на автомобільних дорогах, а також патрулюватимуть основні шляхи, що ведуть до державного кордону, перевірятимуть автобусні та залізничні станції, вживатимуть превентивних заходів у населених пунктах прикордоння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА