10:16 24.11.2021

Мінінфраструктури подало до Кабміну проект постанови про виплату авіаперевізникам за евакуаційні рейси у 2020 році

2 хв читати
Мінінфраструктури подало до Кабміну проект постанови про виплату авіаперевізникам за евакуаційні рейси у 2020 році

Міністерство інфраструктури України подало на розгляд Кабінету Міністрів проект постанови про виплату українським авіакомпаніями 104 млн грн компенсацій за здійснення евакуаційних рейсів у період пандемії COVID-19 2020 року.

"Ми вже внесли цей документ до Кабміну і розраховуємо на його ухвалення. Там 104 млн грн – це вся сума, яку винна (авіаперевізникам – ІФ) держава з минулого року. І зараз, якщо не помиляюся, нам вдалося нарешті зняти всі питання, які мало Міністерство фінансів", - повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він висловив сподівання, що протягом кількох тижнів після ухвалення Кабміном рішення всі кошти буде виплачено.

Згідно з текстом проекту, який має агентство "Інтерфакс-Україна", для отримання бюджетних коштів українські авіаперевізники мають до 10 грудня 2021 року направити до Мінінфраструктури заявку та підтверджувальні документи з розрахунками про здійснення порожнього міжнародного рейсу з України та зазнані збитки за відповідний рейс.

"На підставі поданих заявок Мінінфраструктури протягом десяти днів наказом затверджує розподіл бюджетних коштів та в межах наявних бюджетних асигнувань здійснює розрахунки з авіаперевізником щодо компенсації витрат", - йдеться в документі.

Водночас зазначено, що за наявності заборгованості авіаперевізника з аеронавігаційного обслуговування перед "Украерорухом", з аеропортового обслуговування в міжнародних аеропортах "Бориспіль" та "Львів" ім. Данила Галицького, за державними зборами до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних видатків на авіадіяльність та участь України в міжнародних авіаорганізаціях бюджетні кошти, які має бути йому компенсовано, можуть бути спрямовані лише на погашення заборгованості до кінця поточного бюджетного року.

Як повідомлялося, раніше Мінінфраструктури планувало надати цільову допомогу державним аеропортам на створення знижкових програм для авіакомпаній, які брали участь в евакуації українських громадян під час першої хвилі пандемічного локдауну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА