12:24 24.11.2021

У Москві не мають інформації про застосування в Україні систем Javelin - Пєсков

2 хв читати
У Москві не мають інформації про застосування в Україні систем Javelin - Пєсков

Москва не має інформації про бойове застосування Києвом американських протитанкових систем Javelin, хоча такі комплекси в Україні є, заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ми не маємо інформації про те, де і як вони були використані. Але те, що вони там є, це очевидний факт", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи відомо в Москві про застосування комплексів Javelin Збройними силами України.

На запитання, чи буде розцінено Москвою застосування таких комплексів Києвом як перетин "червоної лінії", Пєсков сказав: "Але ж Javelin проти чогось використовується".

"Ситуація (на Донбасі - ІФ) продовжує залишатися дуже і дуже тривожною", - підсумував прес-секретар президента РФ.

Раніше Міноборони України повідомляло, що Збройні сили країни на полігоні "Широкий Лан" (Миколаївська обл.) проводять тренування із застосуванням сучасного озброєння, зокрема розвідувально-ударних комплексів Bayraktar та протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"На полігоні відбуваються тренування з комплексним застосуванням високоточної зброї, безпілотних літальних апаратів, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння. Зокрема, відбулося виконання вогневих завдань розрахунками протитанкових керованих ракет FGM-148 Javelin, ПТРК "Стугна-П", ПТРК "Косар", ПТРК "Бар'єр", - йшлося у повідомленні на сайті відомства.

Тренування спільно з міністром оборони України Олексієм Резніковим та головнокомандувачем ЗСУ генерал-лейтенантом Валерієм Залужним відвідали посли Канади та Швеції, а також військові аташе Канади та Туреччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА