13:44 24.11.2021

Державний консиліум лікарів відзначає поступове покращення стану Саакашвілі

1 хв читати
Державний консиліум лікарів відзначає поступове покращення стану Саакашвілі

Представник створеного з ініціативи Міністерства юстиції Грузії консиліуму лікарів Елене Гіоргадзе повідомила в середу журналістів про поступове покращення стану екс-президента Міхеіла Саакашвілі.

"Усе йде за планом, поступово покращується. Скільки знадобиться часу (на відновлення після голодовки), не знаю", - сказала вона журналістам після відвідин Саакашвілі у військовому шпиталі в Горі, куди його раніше перевели з тюремної лікарні.

За її словами, напередодні Саакашвілі зробив першу спробу пройтися коридором, йому було складно, але ввечері протягом п’яти хвилин він зміг походити.

"Поступово додаватимемо фізичні навантаження. Сьогодні знову кардіограма, зробили ехоскопію. Перевіряємо все щодня. Динаміка позитивна, усі лабораторні показники поступово впорядковуються", - зазначила лікар.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий шпиталь у місті Горі, де він припинив голодувати.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальшованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА