14:12 24.11.2021

Україна поширить на "жовті" зони вимогу щонайменше однієї дози вакцини від COVID-19 для роботи та відвідування закладів

1 хв читати
Україна поширить на "жовті" зони вимогу щонайменше однієї дози вакцини від COVID-19 для роботи та відвідування закладів

Україна поширить на "жовті" зони вимогу щонайменше однієї дози вакцини від COVID-19 для роботи та відвідування закладів, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми маємо готуватися до можливого повторного зростання кількості випадків COVID-19. Тому МОЗ пропонує внести зміни до постанови №1236. Це зміни правил у "жовтому" рівні епідемічної небезпеки. Якщо раніше бізнес міг вибирати модель діяльності у цій зоні - не перевіряти документи про вакцинацію (або негативний тест), але працювати відповідно до обмежень за площею, або перевіряти документи і працювати без обмеження... Нові правила не передбачають такої опціональності", - сказав він під час урядового засідання у середу.

Як зазначив Ляшко, нові правила передбачають, що у "жовтій" зоні громадські заклади, заклади культури, ресторани, спортзали зможуть працювати за умови вакцинації всього персоналу хоча б однією дозою або за наявності негативного тесту чи сертифіката щодо одужання.

"Це саме стосується і відвідувачів. Вони мають бути вакциновані щонайменше однією дозою, мати негативний тест чи сертифікат про одужання", - зазначив Ляшко.

Крім того, змінено термін дії "жовтого" сертифіката (про одне щеплення) зі 120 днів до 30.

При цьому встановлюється вимога для представників закладів не лише запитувати про наявність таких документів або візуально перевіряти їх наявність на вході, а й зчитувати QR-код такого сертифіката.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА