16:49 24.11.2021

До захисту Саакашвілі підключився український адвокат Грушовець

2 хв читати
До захисту Саакашвілі підключився український адвокат Грушовець

Український адвокат Євген Грушовець приступив до захисту колишнього президента Грузії, а нині громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Грушовець заявив журналістам після зустрічі в середу у військовому госпіталі міста Горі з Саакашвілі, що той готовий постати в майбутній понеділок перед судом в одній із порушених проти нього справ.

"Саакашвілі сказав мені, що в госпіталі у нього кращі умови, ніж у тюремній лікарні. Він також сказав, що готовий постати перед судом, але людина в такому стані не зможе якісно і належним чином захистити себе", – сказав адвокат.

За його словами, Саакашвілі дуже змінився зовні.

"Дуже велика різниця Саакашвілі тут і в Україні. Безумовно, 50-денне голодування залишило свій відбиток. Міхеілу Саакашвілі справді потрібна психологічна допомога і проходження повного курсу реабілітації", – сказав Грушовець.

"Ми не можемо забувати, що Міхеіл Саакашвілі є громадянином України, і ми, українські юристи, зробимо все можливе для його захисту", – додав адвокат.

28 жовтня Грушовець повідомив, що намагався прибути до Грузії, тоді його не пустили на територію країни. Він розповів, що в аеропорту в Тбілісі його зупинили на паспортному контролі. Приводом для зупинення були нібито питання до ПЛР-тесту. "Через деякий час інший співробітник прикордонної служби сказав, що мені необхідно залишити територію Грузії, що я не маю права там перебувати. Для мене це було несподівано... Сказали, що про все мені повідомлять пізніше", – зазначив тоді адвокат.

Він повідомив, що після кількох годин перебування в аеропорту Тбілісі його "фактично змусили" сісти в літак і полетіти назад до Києва, не пояснивши причину відмови у в'їзді на територію країни. Тоді він сказав, що має намір знову прилетіти в Грузію для зустрічі зі своїм клієнтом.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі. Після цього Саакашвілі помістили у в'язницю в місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без узгодження з родичами і адвокатами перевели з в'язниці в місті Руставі в тюремну лікарню в Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий госпіталь в місті Горі, де він припинив голодування.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, тільники-но він перейде кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА