18:36 24.11.2021

Нового керівника САП буде обрано до грудня-2021, Україна підтримає незалежність антикорупційної інфраструктури – меморандум із МВФ

2 хв читати
Нового керівника САП буде обрано до грудня-2021, Україна підтримає незалежність антикорупційної інфраструктури – меморандум із МВФ

Оновлений меморандум економічної та фінансової політики України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) передбачає обрання нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) до грудня 2021 року та надання до 2022 року Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) ресурсів й обладнання для перехоплення інформації.

"Ми забезпечимо автономність САП. Ми завершимо конкурсний відбір та призначимо нового керівника САП до кінця листопада 2021 року", - йдеться у тексті меморандуму, який МВФ оприлюднив у середу.

У документі також закріплено зобов'язання надання НАБУ до 2022 року необхідного обладнання для забезпечення детективами Бюро самостійного перехоплення інформації. "На виконання закону, що дозволяє НАБУ перехоплювати інформацію, ми надамо необхідні ресурси, обладнання й технологічні рішення, щоб НАБУ могло самостійно перехоплювати інформацію зі стаціонарних та мобільних пристроїв до кінця грудня 2021 року", - наголошується у меморандумі.

Документ також декларує захист незалежності НАБУ як центрального органу виконавчої влади з особливим статусом при Кабінеті Міністрів, зокрема вирішення законодавчих колізій на користь незалежності Бюро – моделі зовнішнього аудиту незалежними експертами.

"Прискорити процес відбору нового директора НАБУ, віддаючи вирішальну роль незалежним експертам із міжнародним досвідом щонайменше з двома голосами незалежних експертів у комісії з шести членів... підтвердити статус нинішнього голови НАБУ, щоб уникнути юридичних викликів поточній роботі НАБУ та забезпечити плавний перехід...доки не буде обрано нового директора НАБУ", - йдеться у меморандумі.

У документі також наголошується на підтримці незалежності Вищого антикорупційного суду (ВАКС). Зазначається, що суд буде й надалі забезпечений фінансовими ресурсами для продуктивної докладності. "До кінця грудня 2021 року ВАКС отримає право користування постійними приміщеннями, які відповідають потребам", - ідеться у меморандумі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА