19:00 24.11.2021

На Вінниччині викрили службовця в/ч Повітряних сил ЗСУ, який незаконно збирав секретні відомості про бойову авіацію

2 хв читати
На Вінниччині викрили службовця в/ч Повітряних сил ЗСУ, який незаконно збирав секретні відомості про бойову авіацію

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила у Вінницькій області посадовця однієї з військових частин Повітряних сил Збройних сил України, який приховано збирав секретні відомості про системи захисту оборонних об'єктів і підрозділи бойової авіації, повідомляє прес-служба СБУ в середу.

"Встановлено, що службовець приховано збирав дані державної таємниці на робочому місці. Для цього він незаконно копіював секретні оборонні відомості та зберігав їх за місцем проживання", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що під час досудового розслідування також було встановлено факт добровільного набуття громадянства РФ двома близькими родичами зазначеної особи. За даними слідства, до 2017 року вони постійно проживали на території тимчасово окупованої АР Крим.

"При цьому один з них приховав наявність російського громадянства під час вступу до одного із закладів вищої освіти Збройних сил України. За матеріалами СБУ йому скасовано допуск до держтаємниці та звільнено з лав військового вишу", - повідомляють у спецслужбі.

Там додають, що за обома фактами, у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 422 (розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості) Кримінального кодексу України, здійснювалися слідчі дії щодо встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності винних осіб.

"Перевіряється інформація щодо причетності військовослужбовця (що збирав секретні відомості – ІФ) до агентурної мережі російських спецслужб", - резюмують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА