19:25 24.11.2021

Країни Європи продовжують посилювати заходи у спробі знизити захворюваність на COVID-19

3 хв читати
Країни Європи продовжують посилювати заходи у спробі знизити захворюваність на COVID-19

Країни Європи продовжують посилювати заходи у спробі знизити захворюваність на COVID-19: на Кіпрі "бустерні" вакцини стануть частково обов'язковими, у Швеції рекомендують додаткові дози для більшості населення, а в Німеччині можуть зробити вакцинацію обов'язковою для певних груп населення, повідомили європейські ЗМІ.

На Кіпрі з 18 грудня доступ до деяких місць, таких як торговельні центри, ресторани та супермаркети, буде відкритий лише для тих, хто отримав третю дозу вакцини протягом семи місяців після основної вакцинації. З 15 грудня лише громадяни віком від 12 років, які отримали як мінімум одну дозу вакцини, зможуть відвідувати спортивні стадіони, театри, кінотеатри та нічні клуби.

Також з кінця цього місяця стане обов'язковим носіння масок у приміщеннях для всіх, включно дітей віком від 6 років. Діти віком від 6 до 11 років повинні надати сертифікат про одужання від коронавірусу або пред'являти негативні тести на COVID-19, щоб відвідувати закриті приміщення та місця скупчення людей.

У Швеції не вдавалися до таких жорстких заходів, проте порекомендували всім громадянам віком від 18 до 65 років ревакцинуватися.

"Уряд ставиться до поширення інфекції в усьому світі вкрай серйозно. Мета (пропозиції третьої дози - ІФ) полягає в тому, щоб підготуватися до можливого погіршення ситуації", - заявила міністр соціального захисту населення Швеції Лена Халленгрен. За її словами, близько 7 млн людей у країні отримали обидві дози вакцини.

Міністр охорони здоров'я та соціальних справ Швеції Карін Тегмарк Візелл зазначила, що "дві дози добре захищають від захворювання у тяжкій формі та від летального результату, але захисний ефект з часом минає".

Тим часом у Німеччині Олаф Шольц, який найімовірніше замінить Ангелу Меркель на посаді канцлера, планує розглянути можливість зробити вакцинацію обов'язковою для деяких груп населення.

"Вакцинація - це вихід із пандемії. В установах, де дбають про особливо вразливі групи населення, вакцинація має стати обов'язковою", - заявив Шольц під час презентації коаліційної угоди. Він зазначив, що це питання буде розглянуте пізніше.

Раніше у листопаді австрійський канцлер Олександр Шалленберг заявив, що в країні з 1 лютого 2022 року вакцинація від коронавірусу стане обов'язковою.

Водночас директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус у середу висловив стурбованість "хибним почуттям безпеки", що виникла в низці країн через вакцинацію проти COVID-19, і нагадав, що вакциновані люди все одно повинні дотримуватися заходів безпеки від коронавірусу.

Європа залишається єдиним регіоном, у якому протягом кількох тижнів продовжує зростати захворюваність на COVID-19, згідно з даними ВООЗ. За весь період пандемії в регіоні було виявлено близько 83,4 млн. випадків зараження вірусом і понад 1,5 млн. смертей від наслідків захворювання. За тиждень із 15 до 21 листопада було зафіксовано зростання випадків зараження COVID-19 на 6%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА