20:45 24.11.2021

Україна прагне до кінця 2021 р. ухвалити закон про посилення повноважень НКЦПФР

2 хв читати
Україна прагне до кінця 2021 р. ухвалити закон про посилення повноважень НКЦПФР

Законопроект, який зміцнює незалежність і інституційний потенціал національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), посилює її повноваження і мандат у сфері транскордонного і внутрішнього співробітництва, заплановано ухвалити до кінця 2021 року, йдеться в Меморандумі економічної та фінансової політики з МВФ, опублікованому в середу.

Згідно з ним, в цей же термін уряд і Нацбанк прагнуть провести через Верховну Раду законопроекти про фінансові послуги і фінансові компанії (№ 5065) і про кредитні спілки (№5125).

"Ми розширимо охоплення централізованого кредитного реєстру на небанківські кредитні установи і знизимо поріг надання інформації як для банків, так і для небанківських інститутів", – також йдеться в меморандумі.

У ньому зазначається, що Україна продовжить зміцнення правових, нормативних і наглядових рамок для небанківських фінансових установ і фінансових ринків. Зазначається, що Нацбанк України вже ухвалив нові правила, що потребують від усіх небанківських фінустанов (крім кредитних спілок) розкриття інформації про своїх власників.

Як повідомлялося, депутатський законопроект №5865 з правками в закон "Про державне регулювання ринків капіталу і організованих товарних ринків" був зареєстрований в парламенті 26 серпня. У вересні голова підкомітету з питань ринку капіталів, інших регульованих ринків профільного парламентського комітету Андрій Ніколаєнко повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що законопроект може бути ухвалений у цілому до кінця поточної сесії.

Законопроекти №5065 і №5125 планувалося ухвалити на засіданні 18 листопада, проте їх розгляд було перенесено через технічні неполадки в системі "Рада", а депутати встигли проголосувати лише за закон "Про страхування" (№5315).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА