21:00 24.11.2021

Заступник голови Харківської облради, підозрюваний у хабарі, просить достроково припинити його повноваження

2 хв читати
Заступник голови Харківської облради, підозрюваний у хабарі, просить достроково припинити його повноваження

У четвер, 25 листопада, Харківська облрада планує розглянути питання щодо дострокового припинення повноважень заступника голови облради Андрія Малиша.

"До обласної ради надійшла особиста заява від заступника голови обласної ради Малиша А.В. про дострокове припинення повноважень заступника голови Харківської обласної ради без припинення повноважень депутата обласної ради", - йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, опублікованого на сайті облради.

Як повідомлялося, 22 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали заступника голови Харківської облради Андрія Малиша та його спільника-адвоката при отриманні 350 тис. грн - останньої частини хабара в 1 млн 50 тис. грн. За цю суму фігуранти обіцяли залишити на посаді директора комунального підприємства. Тоді ж низка місцевих Telegram-каналів повідомила, що затримано і голову облради Артура Товмасяна.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови облради та його спільнику у вигляді тримання під вартою, встановивши застави в сумі 4,75 млн. грн. та 713,7 тис. грн. відповідно.

26 липня Товмасян спростував інформацію про своє затримання, проте підтвердив, що детективи НАБУ проводили обшуки як у приміщеннях облради, так і вдома.

4 серпня детективи НАБУ оголосили Товмасяну підозру за ч.4 ст.368 (отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, пов'язана з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Водночас на позачерговому засіданні фракції "Слуга народу" в Харківській облраді було ухвалено рішення про виключення Товмасяна та ініціювання проведення позачергової сесії.

5 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Товмасяну запобіжний захід у вигляді застави в сумі 2 млн 996 тис.400 грн.

19 серпня на позачерговій сесії депутати більшістю голосів проголосували за звільнення з посади у зв'язку з достроковим припиненням повноважень Товмасяна та обрали нового голову облради Тетяну Єгорову-Луценко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА