20:56 24.11.2021

Україна має намір зберегти половину від $2,7 млрд МВФ в ролі буфера від майбутніх ризиків

1 хв читати
Україна має намір зберегти половину від $2,7 млрд МВФ в ролі буфера від майбутніх ризиків

Україна має намір зберегти половину $2,7 млрд, отриманих у серпні цього року від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках розподілу спеціальних прав запозичення (СПЗ, SDR), як буфер проти майбутніх ризиків, йдеться в Меморандумі економічної та фінансової політики України з МВФ, опублікованому Фондом і Мінфіном у середу.

"Хоча дефіцит тримався під контролем, враховуючи великі потреби у валовому зовнішньому фінансуванні, включаючи значну суму боргу, випущеного за пільговими ставками, ми використовували близько половини нещодавнього отриманих СПЗ", – констатується в документі.

Згідно з ним, залишок СПЗ допоможе підтримувати цілі України щодо зовнішньої стабільності.

Як повідомлялося, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва в серпні оголосила про початок розподілу SDR на $650 млрд, в рамках якого Україна пропорційно своїй квоті у Фонді отримала понад $2,7 млрд (SDR1,9 млрд).

"Розподіл SDR забезпечить додаткову ліквідність глобальної економічної системи, поповнивши валютні резерви країн і зменшивши їх залежність від більш дорогих внутрішніх або зовнішніх боргів", – зазначила Георгієва.

Міністерство фінансів уже конвертувало в долари і євро близько SDR1 млрд для здійснення 29 вересня погашення випущених п'ять років тому під гарантії США євробондів на $1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА