07:18 25.11.2021

Блінкен обговорив із генсеком НАТО дії Росії на кордоні з Україною

1 хв читати

Держсекретар США Ентоні Блінкен і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час телефонної бесіди обговорили дії Росії на кордоні з Україною та питання майбутньої зустрічі глав МЗС країн НАТО, повідомляє в четвер американський держдепартамент.

"Держсекретар Ентоні Блінкен обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом(...) повідомлення про незвичайну військову активність Росії поблизу України", - йдеться у заяві прес-секретаря держдепа Неда Прайса.

Сторони також торкнулися питання порядку денного зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, наміченого на 30 листопада - 1 грудня, зазначив Прайс.

За його словами, Блінкен заявив, що "з нетерпінням чекає на зустріч міністрів закордонних справ у Ризі та діалогу з усього спектру питань, що стоять перед НАТО".

Раніше керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов стверджував, що Росія зосередила біля кордонів України понад 92 тис. військовослужбовців і готується до нападу наприкінці січня чи на початку лютого 2022 року, при цьому оцінки термінів цієї атаки у розвідок США та України майже збігаються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА