07:52 25.11.2021

Австралія може оголосити пекінській Олімпіаді "дипломатичний бойкот"

2 хв читати
Австралія може оголосити пекінській Олімпіаді "дипломатичний бойкот"

Австралія розглядає можливість відмови від направлення офіційних осіб на зимові Олімпійські ігри в Пекіні, повідомила в четвер газета Sydney Morning Herald.

"Рішення про представництво (Австралії - ІФ) на зимових Олімпійських іграх у Пекіні ще не схвалено", - цитує газета заяву прес-секретаря міністра спорту країни.

Водночас, як пише видання, до дипломатичного бойкоту Ігор, яке припускає, що на них не будуть присутні політики, але спортсмени братимуть участь, закликають члени Ліберально-національної коаліції та опозиційної Лейбористської партії, що править в Австралії.

Президент США Джо Байден раніше заявив, що дипломатичний бойкот Вашингтоном зимових Олімпійських ігор у Пекіні у 2022 році розглядається як один із можливих варіантів дій.

"Це те, що ми зараз розглядаємо", - навів телеканал CNBC слова Байдена на зустрічі із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Раніше газета The Washington Post повідомила, що ні Байден, ні інші офіційні представники адміністрації США, як очікується, не приїдуть до Пекіна на Ігри. За інформацією газети, Байден стурбований "діями КНР у Сіньцзяні, Тибеті та Гонконгу, а також порушенням прав людини у Китаї загалом".

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на знак протесту проти порушення владою Китаю прав людини також не відкидає можливості дипломатичного бойкоту Ігор, повідомляло видання The Times. Газета стверджувала, що Байден готовий оголосити бойкот і що в британському уряді триває "активна дискусія з приводу того, чи слід Великій Британії наслідувати його приклад".

Згідно з одним із варіантів, британські офіційні особи не будуть присутні на Іграх, країну представлятиме посол Великої Британії в Китаї.

Офіційний представник МЗС КНР Чжао Лицзянь минулого тижня піддав ідеї про бойкот Олімпіади критику.

"Олімпійські ігри та Паралімпійські ігри 2022 року в Пекіні - це майданчик для атлетів усього світу, які є справжніми та головними учасниками майбутніх Ігор".

Він наголосив, що "політизація спорту порушує Олімпійський дух і завдає шкоди інтересам спортсменів усього світу". Дипломат назвав заяви про бойкот "втручанням у внутрішні справи Китаю під надуманими приводами".

Олімпіада в Пекіні має відбутися 4-20 лютого 2022 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА