09:10 25.11.2021

Саакашвілі у посланні до прихильників вимагає справедливого суду над ним

2 хв читати
Саакашвілі у посланні до прихильників вимагає справедливого суду над ним

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі в черговому посланні до своїх прихильників заявив, що готовий постати перед вільним та справедливим судом і довести свою невинуватість.

Послання екс-президент передав через адвоката Ніку Гварамію, з яким він зустрічався напередодні у військовому госпіталі у місті Горі.

"У суді Іванішвілі (колишній прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі - ІФ) у мене немає жодних шансів досягти справедливості. Я знову повторюю свою пропозицію, що готовий постати перед справедливим незалежним судом і відстоювати там свою правду", - пише Саакашвілі.

Екс-президент також вважає, що питанням його звільнення має займатися ініціативна група, яка з одного боку враховуватиме головні політичні цілі опозиції, а з іншого - координуватиме кампанію його звільнення.

Саакашвілі також пише, що не бачить себе "в жодній конфігурації майбутньої влади".

На закінчення свого послання він заявляє, що майбутні тижні будуть дуже важливими для Грузії.

"Якщо ми зможемо консолідувати свої сили, збережемо політичний настрій, збільшимо кількість учасників боротьби, ми досягнемо цілі і досягнемо перемоги. Наразі будь-яка пауза чинною владою буде сприйнята як наша поразка, що фізично вбивча для мене і для нашої батьківщини, тому ні кроку назад і активність, активність і ще раз активність", - написав Саакашвілі.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали в Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодовку. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий госпіталь у місті Горі, де він припинив голодувати.

У Грузії Саакашвілі проходить у декількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, щойно він перетне кордон. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА