12:55 25.11.2021

СБУ знешкодила у Херсонській області велику ботоферму спецслужб РФ

2 хв читати
СБУ знешкодила у Херсонській області велику ботоферму спецслужб РФ

Служба безпеки України під час слідчо-оперативних дій у Херсонській області викрила потужну ботоферму, яка діяла на користь російських спецслужб, повідомляється на сайті спецслужби у четвер.

"Зловмисники проводили спеціальні інформаційні операції для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні. Для реалізації підривної діяльності вони створили понад 20 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах, форумах та популярних месенджерах. Через анонімні профілі поширювали дезінформацію про внутрішню ситуацію у нашій країні. Крім того, зловмисники розсилали неправдиві повідомлення щодо "мінування" інфраструктурних об’єктів на території регіону", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, до організації ботоферми причетні декілька місцевих жителів, які встановили технологічне обладнання за адресами свого проживання. Для маскування облікових записів зловмисники використовували спеціальні телекомунікаційні пристрої. Оплату від своїх кураторів вони отримували через заборонені російські платіжні системи.

Під час обшуків за адресами перебування організаторів протиправної діяльності в Херсонській області правоохоронці виявили понад 3 тисячі сім-карток, а також комп'ютерну техніку з підтвердженнями незаконних дій.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у скоєнні злочину та обрання судом запобіжних заходів. У рамках кримінального провадження за ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють усі обставини правопорушень для притягнення до відповідальності всіх, хто причетний до злочинів проти держбезпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА