06:41 26.11.2021

Данілов: На сьогодні питання вторгнення російських військ залишається відкритим, але Україна має бути готова

2 хв читати
Данілов: На сьогодні питання вторгнення російських військ залишається відкритим, але Україна має бути готова

На сьогодні питання повномасштабного вторгнення російських військ залишається відкритим, але Україна має бути до цього готова, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Чи готова Україна? Так. Чи буде війна? На сьогодні це питання відкрито, і ми маємо до цього бути готовими і готувалися досить довго. Для нас це не було несподіванкою", - сказав Данілов в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер увечері.

За його словами, на сьогодні немає погроз, про які говорив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. Водночас він зазначив, що "немає жодних сумнівів, що Путін не знімає з порядку денного питання знищення нашої країни. Це питання не сьогодні, не вчора, це питання стоїть у них із 2008 року, коли він, будучи у Сполучених Штатах, заявив президентові Америки, що такої країни немає, що це наша країна, де ми маємо навести лад".

Данілов зазначив, що "після того, як наші партнери, німці та французи зробили вже гучну заяву про те, що відбувається на наших кордонах і взагалі між Росією та Україною, стало відомо, хто цим питанням опікується".

"У Путіна велике бажання сісти за переговорний стіл з (президентом США Джо – ІФ) Байденом, бажано цього року, і домовитися про те, що він тут пануватиме. І зараз ця істерія, яка нагнітається з боку РФ, просування назад-уперед усіх військ, тренування, які не відбуваються, це все в контексті того, що вони мають домовитися", - додав секретар РНБО.

Він зазначив, що важко спрогнозувати подальший хід дій Путіна після того, як імовірно відбудуться переговори з Байденом.

"Що буде, якщо вони не домовляться? Які будуть дії Путіна важко сказати, тому що в голову йому залізти дуже складно. Яка у нього буде далі риторика, стратегія, ми не можемо сказати", - сказав Данілов.

Як повідомлялося, РФ зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України і готується до нападу наприкінці січня чи на початку лютого 2022 року, при цьому оцінки термінів цієї атаки у розвідок США та України майже збігаються, повідомив голова Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони. України Кирило Буданов.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА