06:48 26.11.2021

Велика Британія та Ізраїль запроваджують обмеження на поїздки до низки країн Африки через новий варіант COVID-19

2 хв читати
Велика Британія та Ізраїль запроваджують обмеження на поїздки до низки країн Африки через новий варіант COVID-19

Велика Британія призупинила поїздки своїх громадян до шести країн Африки, Ізраїль готується ввести заборону на подорожі до південної Африки та на в'їзд з регіону іноземців через новий варіант COVID-19.

Велика Британія запроваджує обмеження на поїздки до шести африканських країн через новий варіант коронавірусу, який британські експерти назвали "гіршим із тих, що ми бачили досі".

"UKHSA (Агентство з охорони здоров'я Великої Британії - ІФ) досліджує новий варіант. Потрібно більше даних, але зараз ми вживаємо запобіжних заходів. Із завтрашнього полудня шість африканських країн будуть внесені до червоного списку, польоти будуть тимчасово заборонені, а мандрівники з Великої Британії повинні пройти карантин, - написав міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід у Twitter.

Згідно з повідомленням британського уряду, вводяться обмеження на поїздки до ПАР, Ботсвани, Лесото, Есватіні (Cвазіленд), Зімбабве та Намібію з полудня 26 листопада.

Тим резидентам, які прибудуть до Великої Британії з цих країн, необхідно буде пройти карантин у готелях упродовж 10 днів.

Усім, хто мандрував до однієї з вищезгаданих країн за останні 10 днів, уряд пропонує пройти тестування.

Досі у Великій Британії не було зареєстровано жодного випадку цього варіанту.

Ізраїль також вніс ПАР, Лесото, Ботсвану, Зімбабве, Мозамбік, Намібію та Есватіні до "червоного списку країн" із найбільшим ризиком зараження COVID-19.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет доручив провести негайну оцінку можливості припинення польотів із цих країн до Ізраїлю та назад.

Іноземцям із цих країн буде заборонено в'їзд до Ізраїлю, а ізраїльтянам, які повертаються, необхідно буде пройти карантин від семи до 14 днів у готелі, навіть якщо вони повністю вакциновані.

Раніше в четвер повідомлялося, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці та стежать за епідеміологічною обстановкою в регіоні.

Новий варіант коронавірусу також виявили у Ботсвані та Гонконгу, зазначає News 24.

У Національному інституті інфекційних захворювань (NICD), у свою чергу, заявили, що в Південній Африці вже зареєстрували 22 випадки захворювання на новий штам коронавірусу.

Новий варіант має велику кількість мутацій – 32. За словами вірусологів, велика кількість мутацій вірусу – "це серйозна проблема".

Минулої середи Всесвітня організація охорони здоров'я класифікувала варіант B.1.1.529 як такий, що "перебуває під наглядом". Це означає, що цей варіант має генетичні зміни, які впливають на базові характеристики вірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА