12:17 26.11.2021

Мінінфраструктури: На розвиток туризму у 2022 році виділять понад 1,5 млрд грн

1 хв читати
Мінінфраструктури: На розвиток туризму у 2022 році виділять понад 1,5 млрд грн

Понад 1,5 млрд грн буде виділено на розвиток туризму в Україні у 2022 році, тоді ж стартує програма створення туристичної інфраструктури у національних природних парках, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, кошти буде спрямовано на розробку єдиної туристичної навігації, розвиток велотуризму, промоцію України на міжнародному та внутрішньому ринку, запуск нових міжнародних авіарейсів, створення та розвиток національних природних парків.

"Наразі ми розпочали роботу над низкою пілотних проектів щодо створення нових національних природних парків. Це будуть комплексні заходи: від забезпечення парків найнеобхіднішим: паркінгами, транспортною інфраструктурою, місцями для відпочинку, локаціями для кемпінгу, розробкою маршрутів – до створення айдентики парків та запуску їх промокампаній", – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, слова якого наводить прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, серед пропозицій пілотних проектів національні природні парки "Святі гори", "Подільські Товтри", "Карпатський", "Голосіївський", "Сколівські Бескиди", "Джарилгацький", Карапатський біосферний заповідник.

Запуском та реалізацією проектів туристичної інфраструктури займатиметься створене у жовтні ДП "Україна туристична" у підпорядкуванні Державного агентства розвитку туризму України. Керівником ДП є Сергій Походзяєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА