12:37 26.11.2021

Оточення Ріната Ахметова втягує його у війну проти України та її президента – Зеленський

4 хв читати
Оточення Ріната Ахметова втягує його у війну проти України та її президента – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має інформацію про підготовку за участю росіян на 1-2 грудня спроби держперевороту

"Я маю інформацію, що першого числа в нашій державі буде державний переворот. Мені здається це цікава інформація", - сказав він на прес-марафоні "30 запитань до президента України" у п'ятницю в Києві.

"У нас є агентурна інформація, у нас є навіть звукова інформація для представників України, скажімо так, із представниками Росії обговорюють участь Ріната Ахметова у державному перевороті в Україні, що буде залучено мільярд доларів", - сказав він на прес-марафоні "30 запитань до президента України" у п'ятницю у Києві.

Водночас президент наголосив, що бізнесмена Ріната Ахметова "підставляють". "Я вважаю, що це підстава бізнесмена Ріната Ахметова. Я вважаю, що це операція, його втягують у війну проти держави України. Вважаю, що якщо він розпочне її, на жаль, це буде його велика помилка, тому що не можна воювати проти свого народу, проти президента, якого обрав народ України", - підсумував Зеленський.

За його словами, представники РФ та України поширюють інформацію про залучення до держперевороту Ахметова.

"Деякі люди, представники РФ і деякі особи з України обговорюють те, що готове суспільство нібито, і що потрібно донести інформацію, що на сьогодні Рінат Ахметов готовий включитися в питання держперевороту. Скажімо так, зміни нинішнього президента. Я вважаю, що ця інформація спеціально для того, щоб втягнути Ахметова у війну - в інформвійну він уже втягнутий - проти мене, проти держави, це розгойдування всередині країни цієї ситуації", - пояснив президент.

Він наголосив, що "в цю історію Ахметова втягує його близьке оточення". Водночас Зеленський додав: "Я у державні перевороти не вірю, і не вірю, що Ахметов у це прямо-таки побіжить... вважаю, що це буде його фатальна помилка".

За словами глави держави, медіаполітика Ахметова "перейшла не до дуже здорової фази". "Тому повторюю: я вважаю, що його оточення втягує його у війну. Не проти мене особисто, а проти народу України... Ви бачите, вже перейдено всі межі, триває дезінформаційна політика. Десь щось відключилося, йде опалювальний сезон, а що вони (ЗМІ Ахметова - ІФ) роблять? За кожним питанням - "зрада", день народження Єрмака - "зрада", опалювальний сезон - "зрада", - сказав президент.

Глава держави також наголосив, що у разі, коли співробітники ЗМІ не несуть відповідальності за те, що вони говорять, має нести відповідальність власник.

"Тому я і вважаю, що це дезінформаційна атака не лише проти держави, в цьому випадку державного перевороту, а й проти нього. Я вважаю, що вони награлися. Не треба цього робити. І вважаю, що йому (Ахметову - ІФ) це має бути цікаво. Я не пропоную йому прийти, я сказав: якщо він хоче, і ми навіть покажемо, хто і що робить. І він зробить свої висновки", - зазначив Зеленський.

"Але я президент України, а він бізнесмен, великий бізнесмен. І таке як: давай, мовляв, домовимося - як це так? Кожен бізнесмен робить свою роботу. Я президент України, всі мої домовленості прописані в Конституції країни, і я діятиму відповідно до неї. Я не зацікавлений у нестабільній ситуації в країні. Я захищатиму стабільність усім, чим я можу", - додав він.

Президент також зазначив, що не погрожує Ахметову. "Я нікому не погрожую, я можу лише захищати. Чи погрожуємо ми комусь на фронті? Ні. Ми захищаємо відповідно до військової присяги. Якщо хтось стріляє - стрілятимемо. Тут також. Я захищаю суверенітет. Їм (бізнесменам - ІФ) зрештою складно зрозуміти, хто я. Я не хочу бути партнерами з ними ні в чому - мені це не потрібно і не цікаво. І не потрібно мене показувати не тим, ким я є і постійно розхитувати нашу країну", - резюмував Зеленський.

Раніше голова пропрезидентської партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що політсила 24 листопада ухвалила рішення ігнорувати телеканали "Україна 24" та "Україна" і не брати участі у їхніх проектах. У партії заявили, що протягом останніх місяців телеканали "Україна 24" та "Україна" перетворилися на "відверто пропагандистські "ДТЕК 24" та "Олігарх". У заяві також зазначили, що зазначені телеканали систематично та навмисно розповсюджують фейки, допускають "публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху, та маніпуляції".

Як повідомлялося, Ахметов пізніше поширив заяву, що оприлюднена Зеленським інформація про нібито втягування його в державний переворот є брехнею. "Мене обурює поширення цієї брехні, незалежно від того, якими мотивами керується президент. Моя позиція була і буде однозначною - незалежна, демократична та цілісна Україна з Кримом та моїм рідним Донбасом. Мої дії це підтверджують", - передала слова бізнесмена агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Ахметова Анна Терехова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА