13:53 26.11.2021

Зеленський: Україна була втягнута в операцію з "вагнерівцями", а Бурба мав намір залучити Україну в скандал із Туреччиною

2 хв читати
Зеленський: Україна була втягнута в операцію з "вагнерівцями", а Бурба мав намір залучити Україну в скандал із Туреччиною

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Бурба мав намір втягнути Україну в скандал із Туреччиною у зв'язку з загрозами безпеці під час можливої посадки літака з "вагнерівцями" в Україні.

Говорячи про "вагнергейт" на прес-марафоні "30 запитань до президента України" у п'ятницю в Києві, президент розповів: "Приходить пан Бурба і каже, ось така ситуація, а я йому кажу – я знаю, ви вже говорили, що є кілька напрямів, там 20 планів розробляються, але мають бути всі деталі. І розповідає (Бурба - ІФ), що він пропонує".

У цьому контексті Зеленський продовжив: "Я мав одне запитання (до Бурби – ІФ), і я йому прямо його поставив: турецькі авіалінії, Ердоган повинен знати? Ні. Я не хочу вдаватися в подробиці, я не вірю, що це наша операція, у мене відчуття, що нас втягують. І я кажу – я хочу знати: літак, який вилітає із Мінська турецькими авіалініями, там будуть звичайні люди, там будуть громадяни Туреччини... А коли ви пропонуєте, щоб знизився літак, і ми його приземлили в Україні, в мене запитання - а якщо бойовики захоплять цей літак? Таке може бути? Може, відповідає він мені. А скажіть мені, будь ласка, чи може бути таке, що вони заберуть цей літак, і всі люди загинуть? Може, і це навіть краще, і ми звинуватимо в цьому інших".

Президент знову наголосив, що він вказав Бурбе, що це не українська операція і вона не була детально продумана.

"І я сказав - я вважаю, що це не наша операція, вона не продумана детально. Я готовий акцептувати будь-яку операцію, навіть цю, якщо будуть детально прораховані речі і якщо не постраждають люди", - пояснив він.

"Коли він (Бурба – ІФ) вийшов, я сказав, що після Америки він хоче посварити мене і не тільки мене, а втягнути Україну у величезний скандал з Ердоганом. І Ердоган ніколи нам цього не пробачив би", - заявив глава держави.

При цьому він додав: "Тому я і говорив - ми не проводили цю операцію, нас втягнули. Так і було, тому що не літаком, а автобусом вони заїхали до Мінська, і їх поселили в резиденцію або санаторій біля Лукашенка. І коли він (Бурба – ІФ) зрозумів, що його ідеї хлопнуті й розколоті Росією, він вирішив злити цю інформацію, і ми розуміємо через кого, в ЗМІ. І він її злив. Ось і вся історія, і я більше не хотів зустрічатися з цією людиною, яка не є розвідником нашої держави".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА