15:14 26.11.2021

Деякі країни світу посилюють правила в'їзду з півдня Африки на тлі поширення нового штаму COVID-19

2 хв читати
Деякі країни світу посилюють правила в'їзду з півдня Африки на тлі поширення нового штаму COVID-19

Влада низки країн у п'ятницю оголосила про впровадження заборон на в'їзд із країн Півдня Африки після виявлення в ПАР нового штаму коронавірусу B.1.1.529, повідомляють європейські ЗМІ.

Так, Прага заборонила в'їзд усім, хто в останні два тижні провів понад 12 годин у країнах на півдні Африки, йдеться в повідомленні, розміщеному в п'ятницю у Twitter глави МЗС Чехії Якуба Кулганека.

"Із суботи (27 листопада) буде заборонено в'їзд до Чехії для громадян, які в останні 14 днів провели понад 12 годин у ПАР, Намібії, Лесото, Есватіні (Свазіленді), Зімбабве, Ботсвані, Мозамбіку та Замбії", - заявив Кулганек.

"Для громадян Чехії, (інших країн - ІФ) ЄС та осіб, які мають посвідку на проживання в Чехії, в'їзд із зазначених африканських країн можливий тільки за умови дотримання суворих епідеміологічних умов. Ми також наполегливо не рекомендуємо громадянам Чехії зараз їздити в ці райони. (Цей захід - ІФ) діє до 12 грудня", - наголошується в повідомленні.

Італія, у свою чергу, також упровадила обмеження на в'їзд.

"Я підписав постанову, що забороняє в'їзд до Італії для всіх, хто побував у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії, Есватіні (Свазіленді) в останні 14 днів", - повідомив у п'ятницю у Twitter міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца.

"Наші вчені працюють над варіантом B.1.1.529", - зазначив він, закликавши дотримуватися обережності, доки вчені не вивчили цей штам.

Глава Міністерства охорони здоров'я Франції Олів'є Веран заявив про припинення авіасполучення з деякими країнами Південної Африки на два дні через поширення нового небезпечного штаму коронавірусу, повідомляє телеканал France 24.

Глава МОЗ ФРН Єнс Шпан повідомив, що Німеччина з суботи також посилить правила в'їзду до країни з ПАР через поширення там небезпечних варіантів коронавірусу. За його словами, новий варіант вірусу B.1.1.529 небезпечний, і в країні слід вживати превентивних заходів.

Раніше ВВС повідомляла, що мандрівники, які прибувають із ПАР до Англії, повинні будуть піти на карантин. Крім того, припинено всі рейси з ПАР, Намібії, Зімбабве, Ботсвани, Лесото та Есватіні (Свазіленду). Глава британського МОЗ Саджид Джавід зазначив, що у п'ятницю ці країни занесуть до "червоного" списку країн для подорожей.

Генеральний секретар Кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що ті, хто повертається з ПАР, Намібії, Лесото, Есватіні (Свазіленду), Зімбабве, Ботсвани, Мозамбіку та Замбії, повинні відбути 10-денний карантин у місцях, визначених японською владою, інформують японські ЗМІ.

Варіант B.1.1.529 виявили в Південній Африці, Ботсвані, Ізраїлі та в туриста, який прибув до Гонконгу з Південної Африки. Новий варіант має велику кількість мутацій - 32. За словами вірусологів, велика кількість мутацій вірусу - "це серйозна проблема".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА