19:01 26.11.2021

Зеленський про використання вертольота ДСНС для польоту до "Синьогори": Маю всі законні права

3 хв читати
Зеленський про використання вертольота ДСНС для польоту до "Синьогори": Маю всі законні права

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи використання гелікоптерів Державної служби з надзвичайних ситуацій для польоту на державну дачу "Синьогора" в с. Гута Івано-Франківської області, заявив, що має на це всі законні права.

"Людина (Єрмак – ІФ), яка мала 50-річчя 21 листопада, не винна, що народилася саме цього дня (річниця початку Революції гідності - ІФ). Він відмовився святкувати цього дня. Він сказав, що завтра тут будуть люди і скажуть, що, поки йде покладання квітів, хтось щось святкує - це "пляски на крові". Чи був я в "Синьогорі"? Так. Чи відзначав я день народження Єрмака? Так, Єрмак зі мною був", - сказав Зеленський під час прес-марафону "30 запитань президенту України" в п'ятницю у Києві.

За його словами, президентський літак не працює, оскільки директор Державного управління справами (ДУС) не виділив коштів.

"Бо всі кричать медіа – не дай Боже, що щось витрачається на президента. Вибачте, я не можу брати інший літак, тому що всі тиснуть. І той же директор ДУС боїться… І всі знають, що немає літака у президента України, і він літає гвинтокрилом", - зазначив президент.

Він також повідомив, що за день до зазначеної події зламався президентський гелікоптер, тому що ДУС його не відремонтувало.

"До мене звернулися люди, які полетіли разом зі мною, з проханням використати гелікоптер ДСНС. Мені сказали, що я маю всі законні права. Ми полетіли двома гвинтокрилами: військовим і ДСНС", - сказав Зеленський.

За словами президента, він вилетів із Києва на Прикарпаття в п'ятницю, 19 листопада, увечері після роботи. Уночі в "Синьогорі" він провів зустріч із міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим.

У суботу, 20 листопада, у свій вихідний глава держави перебував на державній дачі з сім'єю та Андрієм Єрмаком.

У неділю, 21 листопада, вранці вертоліт ДСНС, за словами президента, вилетів на покладання квітів у Києві, а потім глава держави поїхав на роботу, де провів зустрічі та нагородження. Після цього Зеленський, за його словами, попрямував до Гути і в понеділок повернувся на роботу.

Раніше видання "Українська правда" оприлюднило розслідування про те, що Зеленський та Офіс президента святкували день народження Єрмака на державній дачі, використовуючи гелікоптери ДСНС для доставки людей до резиденції у Карпатах. За джерелами "Української правди", серед гостей на святі були Чернишов, заступник керівника Офісу Олег Татаров та співвласник студії "Квартал-95" Тимур Міндіч.

Пізніше в Офісі президента на сторінці у Facebook оприлюднили спростування щодо використання гелікоптерів ДСНС для перевезення гостей на день народження Єрмака. "Офіційно повідомляємо, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами… Не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою", - йдеться в заяві.

Водночас наголошується, що в п'ятницю Зеленський працював у Києві в офісі глави держави на вул. Банковій. Увечері того дня відбув у резиденцію у Гуті. У неділю глава держави перебував у Києві на відповідних заходах, присвячених річниці початку Революції гідності. У понеділок він також був на робочому місці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА