07:11 27.11.2021

Банкова на тлі теми держперевороту спробує вийти на переговори з Москвою поза координацією дій із партнерами – нардеп Фріз

2 хв читати
Банкова на тлі теми держперевороту спробує вийти на переговори з Москвою поза координацією дій із партнерами – нардеп Фріз

Народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз вважає, що Офіс президента України може скористатися темою державного перевороту, який нібито готується, для проведення переговорів з представниками Російської Федерації без координації відповідних дій з міжнародними партнерами.

"На мій погляд, на тлі теми перевороту Банкова спробує вийти на переговори з Москвою поза координацією дій з партнерами", - сказала вона у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ввечері.

При цьому парламентар зазначила, що обвинувачення на адресу бізнесмена Ріната Ахметова щодо його нібито можливої причетності до підготовки держперевороту після того, як кілька тижнів до цього медіа обговорювали різке погіршення його відносин із Зеленським, – це "привід застосувати санкції проти телеканалу, до якого має відношення. Ахметов, та тиск на його бізнес-активи".

"Для мене тривожним сигналом було те, що заява Зеленського про держпереворот з'явилася відразу після попередження Патрушева в недавньому інтерв'ю (у середу секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев припустив, що через внутрішні економічні проблеми мільйони українців можуть стати біженцями - ІФ). Зрозуміло, що історії з держпереворотами зазвичай з'являються для зупинки падіння рейтингів, об'єднання електорального ядра, а також як привід для розправи з опозиційними силами в країнах Азії та Африки. З метою концентрації влади президента та її узурпації", - додала вона.

У контексті заяви Патрушева, вважає Фріз, оточення Зеленського разом із Кремлем підштовхують гаранта Конституції України до дій щодо дестабілізації ситуації в державі, зокрема, через залякування його та спонукання до авторитаризму. Нардеп переконана, що саме дії Зеленського та його Офісу є "основою загрози державі".

Натомість Фріз нагадала, що аналогічну "гру Кремля" можна було побачити в Середній Азії, де Москва всіляко залякувала місцеве керівництво, щоб змусити їх діяти за своїм планом.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на прес-конференції у п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше речник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани Росії щодо участі в держперевороті в Україні. У свою чергу, бізнесмен Рінат Ахметов назвав "суцільною брехнею" інформацію про нібито втягування його в якийсь держпереворот.

Тим часом низка іноземних ЗМІ поширила новину із заявою глави української держави, використовуючи слово "путч", тобто за участю військових.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА