07:25 27.11.2021

Росія трансформувалася на головну загрозу для Великої Британії

2 хв читати
Росія трансформувалася на головну загрозу для Великої Британії

Наразі головна загроза безпеці Великої Британії походить від Росії, вважає начальник штабу оборони Великої Британії Ніколас Картер.

В інтерв'ю The Telegraph він наголосив: "Росія - це найгостріша загроза, і управління нею - перше місце в моєму списку. Це входить до списку пріоритетів радника з національної безпеки".

Картер зазначив, що "ми переживаємо період феноменальних змін". Зокрема, він згадує, що ще у 2014 році "ми сперечалися про те, чи виходила загроза від насильницького екстремізму, чи це була державна загроза з боку Росії. На цьому етапі аргумент про насильницький екстремізм майже переміг".

"Але потім, у 2018 році, у нас був напад на родину Скрипалів у Солсбері, і стало сліпучо очевидним, що Росія була найгострішою загрозою для нашої країни", - вважає Картер.

Видання пише, що Росія і Китай замінили ісламський тероризм як основні загрози національній безпеці. Ці зміни мали враховувати швидко мінливий характер сучасної війни.

"Те, як сьогодні з'являються загрози, - це не стільки звичайна загроза; скоріше це те, що я називаю діяльністю в сірій зоні, де противники бачать світ як безперервну боротьбу, в якій можуть бути використані всі інструменти влади, доки вони не призведуть до гарячої війни", - заявив Картер.

Головна стурбованість воєначальника полягає в тому, що "постійна участь Росії у провокаційних діях може призвести до катастрофічної помилки, яка може призвести до конфлікту", пише видання.

У зв'язку з цим він попередив, що "прорахунок - неприємна можливість, і ми повинні стежити за цим, щоб він не вийшов з-під контролю".

За його словами, слід розібратися, чи не спонукає Росію до дій британська політика стримування, це – "велике питання".

Він висловився за підтримку контактів з Росією, заявивши: "Ніщо не може замінити взаємодію з усіма, включно з росіянами, щоб ми розуміли один одного якнайкраще", - зазначив Картер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА