07:43 27.11.2021

США перед зустріччю глав МЗС країн НАТО вивчають заходи з протистояння діям Москви щодо України

2 хв читати
США перед зустріччю глав МЗС країн НАТО вивчають заходи з протистояння діям Москви щодо України

Адміністрація президента США Джо Байдена планує використати майбутню зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, щоб зосередитися на тому, як альянс має реагувати на військовий тиск Росії на Україну, пише газета Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Газета зазначає, що підготовка до зустрічі, що відкривається у вівторок наступного тижня, "проходить на тлі дебатів у лавах альянсу про те, які заходи щодо можливої російської агресії можуть бути вжиті, оскільки Москва зосереджує війська поблизу України". При цьому члени НАТО вважають за важливе зберігати політичні канали відкритими для спілкування з Росією.

Альянс також враховує, що президент України Володимир Зеленський попередив у п'ятницю про можливу спробу державного перевороту в країні за підтримки Росії.

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, заявила у п'ятницю, що США глибоко стурбовані "великими та незвичайними" переміщеннями російських військ поблизу України, які, як попередили американські офіційні особи, можуть стати прелюдією до вторгнення.

Вона сказала, що США розглядають низку варіантів і хочуть використати зустріч глав МЗС країн НАТО для обговорення того, як альянс може діяти спільно.

"Є набір інструментів, який включає цілу низку опцій. Ми почнемо розмову про те, які варіанти знаходяться на столі переговорів і що НАТО, як альянс, хотів би робити спільно", - заявила Донфрід.

Варіанти дій, пише видання, посилаючись на високопоставлених американських чиновників, містять кроки щодо зміцнення обороноздатності України, запровадження жорсткіших економічних санкцій щодо Росії.

"Інші варіанти покликані знизити ризик конфронтації з Москвою, зокрема обмежити військові навчання США в Європі, які, на думку росіян, є провокаційними, і призупинити військову допомогу Україні, заявили офіційні особи", - йдеться у публікації.

У ній наголошується, що адміністрація Байдена також розглядає можливість участі у Мінському процесі.

Різноманітність варіантів "відображує більш широкі політичні дебати щодо Росії в адміністрації Байдена", пише Wall Street Journal.

За заявами джерел видання, "Пентагон і держдепартамент наголошують на важливості посилення стримування, тоді як Білий дім шукає шляхи підтримки "стабільних та передбачуваних" відносин з Москвою, оскільки Вашингтон зосереджений на Китаї та внутрішніх проблемах".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА