14:19 27.11.2021

Таліби обіцяють відкрити школи для дівчаток до наступного року

1 хв читати
Таліби обіцяють відкрити школи для дівчаток до наступного року

"Талібан", який прийшов до влади в Афганістані, обіцяє відкрити школи для дівчаток наступного року.

"Школи для дівчаток у всій країні буде відкрито наступного року після завершення нового освітнього плану", - заявив на зустрічі з послом Туреччини Джихадом Аргіном заступник прем'єр-міністра талібів мавлаві Абдул Кабір.

Слова Кабіра у своєму акаунті у Twitter наводить офіційний представник руху Забіхулла Муджахід.

За словами Кабіра, жінки працюють у різних установах країни, як-от паспортний стіл, аеропорт та сектор охорони здоров'я, а також у школах у більшості провінцій.

"Афганістан потребує підтримки та співпраці всіх країн, особливо Туреччини, і ми хочемо, щоб Туреччина більше інвестувала в Афганістан", - сказав Кабір, високо оцінивши діяльність неурядової турецької організації TICA в Афганістані.

У свою чергу турецький посол зазначив, що його країна надала допомогу афганським біженцям і вимушеним переселенцям через Червоний Півмісяць, і допомога все ще триває.

"Туреччина надає покращене насіння міністерству сільського господарства (Афганістану). Також буде продовжено роботу над будівельними проектами, які фінансує Туреччина, у провінціях Кандагар, Герат та районі Каджакі", - зазначив дипломат, слова якого наводить у Twitter Муджахід.

Посол Туреччини також сказав, що турецькі інвестори зацікавлені інвестувати в Афганістан, і деякі з них відвідають країну наступного тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА