21:47 27.11.2021

"Північний потік-2" може бути запущений без сертифікації

2 хв читати
"Північний потік-2" може бути запущений без сертифікації

Газопровід "Північний потік-2" теоретично може бути запущений і без сертифікації Федеральним мережним агентством (Bundesnetzagentur), повідомляє в суботу німецька газета Handelsblatt.

Видання повідомляє, що подібні прецеденти вже були, зокрема, так було запущено газопровід NEL (сухопутне відгалуження "Північного потоку") та газопровід EGL 401. Під час запуску без сертифікації підприємству загрожує одноразовий штраф "до одного мільйона євро", повідомляє газета з посиланням на агенцію. При цьому інвестиції у будівництво нового газопроводу становили щонайменше 10 млрд євро.

"У світлі високих цін на газ, підприємству може бути вигідно швидко запустити газопровід, тоді "Газпром" принаймні заощадить транзитні внески за проходження газу через Україну", - пише видання. У самому агентстві газеті зазначили, що між двома зазначеними газопроводами та "Північним потоком-2" немає нічого спільного.

Раніше Федеральне мережеве агентство повідомило про тимчасове призупинення процедури сертифікації "Північного потоку-2" до завершення створення дочірньої компанії швейцарської Nord Stream 2 AG для експлуатації національної ділянки магістралі та передання їй основних активів і кадрових ресурсів.

Агентство дійшло висновку, "що сертифікувати оператора газопроводу Nord Stream 2 як незалежного оператора передання можна лише, якщо цей оператор був організований у юридичній формі відповідно до законодавства Німеччини".

Регулятор повідомив, що Nord Stream 2 AG "вирішила не перетворювати свою юридичну форму, а натомість заснувати дочірню компанію в Німеччині виключно для управління німецькою частиною трубопроводу - це дочірнє підприємство має стати власником і оператором німецької частини газопроводу". Потім дочірня компанія має виконати вимоги незалежного оператора передання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА