07:35 28.11.2021

Сенатори-демократи в США прагнуть не допустити голосування щодо нових санкцій проти "Північного потоку-2"

2 хв читати
Сенатори-демократи в США прагнуть не допустити голосування щодо нових санкцій проти "Північного потоку-2"

Адміністрація США просить сенаторів-демократів не допустити схвалення поправок до проекту оборонного бюджету, які передбачають нові санкції проти "Північного потоку 2", пише видання The Hill.

При цьому, як зазначається у статті, демократи в даному випадку не доводили б справу до голосування, створивши процедурні перешкоди, щоб взагалі не допустити розгляду поправок, запропонованих республіканцями.

"Все виглядає так, ніби вони хочуть створити процедурні складнощі, оскільки це дозволить демократам уникнути непростого для них з політичного погляду голосування", - розповіло джерело видання у сенаті, обізнане із ситуацією.

"Демократи не хочуть голосування щодо "Північного потоку-2", оскільки за попередньої адміністрації вони самі виступали проти газопроводу. Тепер же, за Байдена, реалії змінилися", - додав він.

Президент США Джо Байден, як неодноразово повідомляли американські ЗМІ, хоч і виступає проти "Північного потоку-2", не хоче вводити особливо жорсткі санкції, щоб не псувати відносини з Німеччиною, яка підтримує проект.

Навпаки, сенатори-республіканці вже кілька місяців у різний спосіб намагаються домогтися потужних санкцій. Поправки до оборонного бюджету, що передбачають введення нових обмежувальних заходів, запропонували заступник глави сенатського комітету із закордонних справ республіканець Джим Ріш, а також сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз, який давно бореться проти "Північного потоку-2". Обидва вважають за потрібне змусити Білий дім ввести санкції проти компанії Nord Stream 2 AG. Також їх пропозиція передбачає санкції проти компаній, які беруть участь у тестуванні та процесі сертифікації газопроводу.

У сенаті у демократів та республіканців – по 50 місць. У комітетах сенату республіканців та демократів теж порівну, проте голови комітетів – демократи. Більшість демократам забезпечує участь у голосуваннях віце-президента США Камали Гарріс.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА