14:09 28.11.2021

Кулеба про використання українською армією БПЛА Bayraktar на Донбасі: Коли Росія використовує дрони, я не чую заяв глибокого занепокоєння

2 хв читати
Кулеба про використання українською армією БПЛА Bayraktar на Донбасі: Коли Росія використовує дрони, я не чую заяв глибокого занепокоєння

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає використання бойового розвідувально-ударного комплексу Bayraktar українськими військовими в районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі виправданим, оскільки безпілотник застосовувався для припинення порушення Мінських домовленостей, здійсненого російськими найманцями на Донбасі.

"Російська сторона залучила важку артилерію, 120-мм гаубицю, на лінію розмежування, обстрілювала з неї українські позиції, вбивши одного українського солдата, поранивши ще одного та пошкодивши цивільну інфраструктуру. Саме це - явне порушення Мінських домовленостей. А не використання дрона, щоб припинити ці протиправні дії", - заявив Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Zeit.

Відповідаючи на репліку журналіста видання щодо заяви представника МЗС ФРН про те, що тільки місія ОБСЄ може використовувати дрони на лінії зіткнення на Донбасі, Кулеба зазначив, що Україна "вже висловила незгоду з логікою цієї заяви".

"Насамперед тому, що вона повністю ігнорує справжню причину, чому ми повинні захищати себе. Гаубиця - це важка артилерійська система, заборонена Мінськом. Наш дрон не перетинав лінію розмежування, проте влучив у гаубицю. І по-друге: коли Росія використовує дрони, я щось не чую заяв глибокого занепокоєння", - наголосив глава МЗС України.

Він додав, що перед використанням Bayraktar українські військові чітко виконали всі процедури ОБСЄ і використовували всі узгоджені механізми деескалації, виконали всі вимоги.

"Тобто не порушували жодних домовленостей. Але коли на нас нападають і вбивають, ми будемо бити у відповідь, тому що це наша країна, і ми будемо її захищати", - зазначив Кулеба.

Міністр також заявив, що Україна не допустить "кривавого сафарі для росіян" на Донбасі.

"Не буде кривавого сафарі, коли росіяни можуть порушувати Мінські домовленості, як їм заманеться, вбивати та знищувати все, що хочуть, щоб потім усі починали волати, коли ми це примусово припиняємо", - наголосив глава МЗС.

Як повідомлялося, 26 жовтня Збройні сили України вперше застосували бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar, куплений у Туреччини, в районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за наказом головнокомандувача генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

Пізніше стало відомо, що в Україні планують налагодити повномасштабне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar, яке може розпочатися вже найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА