07:24 29.11.2021

Японський прем'єр не виключив посилення правил в'їзду до країни у зв'язку з новим штамом COVID-19

2 хв читати
Японський прем'єр не виключив посилення правил в'їзду до країни у зв'язку з новим штамом COVID-19

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив у понеділок, що уряд розгляне питання про можливі подальші обмеження на в'їзд до країни у зв'язку з поширенням у світі нового коронавірусу "омікрон".

"Ми (розглядаємо заходи - ІФ) у зв'язку з тим, що серйозно відчуваємо кризу", - сказав Кісіда журналістам, зазначивши, що станом на неділю Японія вже закрила свої кордони для іноземців, які прямують із дев'яти країн, включно з Південною Африкою.

Він зазначив: "Оскільки ми спостерігаємо поширення вірусу в усьому світі, ми продовжуємо розглядати подальші заходи щодо посилення прикордонного контролю та оголосимо про рішення у відповідний час".

Штам COVID-19, який отримав у ВООЗ позначення "омікрон", було виявлено у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

Останнім часом його виявили також у кількох європейських країнах – у Німеччині, Італії, Британії, Нідерландах та Бельгії. Крім того, про заражених "омікроном" на своїх територіях повідомила влада Гонконгу, Ізраїлю та Канади.

Британський уряд скликає термінове засідання міністрів охорони здоров'я країн G7 для обговорення питань, пов'язаних із появою нового штаму та його поширенням, повідомили ЗМІ.

"Уряд Великої Британії скликає 29 листопада термінове засідання міністрів охорони здоров'я країн G7 для обговорення поширення нового омікрон-варіанту коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

Лондон уже оголосив про вжиття заходів щодо заборони поширення в королівстві "омікрону". Зокрема, кожен, хто прибуває до Великої Британії, зобов'язаний зробити ПЛР-тест і бути в ізоляції до отримання результатів.

Провідний фахівець США з інфекційних захворювань Ентоні Фаучі заявив у неділю американським ЗМІ, що американці мають бути готові боротися з поширенням нового штаму COVID-19, але говорити про якісь обмежувальні заходи поки що зарано.

Напередодні він в інтерв'ю NBC News заявив, що цілком можливо, що "омікрон" вже може циркулювати США, хоча офіційного підтвердження цьому немає.

Багато країн світу з метою недопущення поширення нового штаму COVID-19 вже обмежили авіасполучення з державами, розташованими на півдні Африки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА