07:32 29.11.2021

ЄС і НАТО мають дати Росії сигнал, що у разі ескалації на кордоні з Україною будуть "дуже чіткі наслідки"

1 хв читати
ЄС і НАТО мають дати Росії сигнал, що у разі ескалації на кордоні з Україною будуть "дуже чіткі наслідки"

Важливо, щоб Європейський союз (ЄС) і НАТО стежили за ситуацією поблизу кордонів України і дали Росії сигнал, що у разі ескалації очікуються "дуже чіткі наслідки", заявив після зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прем'єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш.

За повідомленням агентства BNS, Каріньш заявив, що зараз у Європі спостерігається кілька погроз одночасно, і одна з них - гібридна атака на Латвію, Литву, Польщу та ЄС. За його словами, Латвія, Литва та Польща змушені відображати організований нелегальний потік мігрантів, який прямує через кордони ЄС.

"У нас дуже чітка та єдина політика, і її підтримують наші партнери - ЄС та НАТО", - наголосив Каріньш.

"Другою загрозою в регіоні прем'єр-міністр назвав концентрацію російських військ біля кордонів України, тому важливо, щоб ЄС і НАТО стежили за ситуацією і дали Росії чіткий сигнал, що ескалація матиме наслідки", - передає BNS.

Також Каріньш заявив, що в Європі спостерігається зростання цін на газ, яке створюється штучно.

"Хоча російська компанія "Газпром" виконує угоди з комерційними партнерами в Європі, вона не забезпечила у достатній кількості газ у сховищах, що створює дефіцит та зростання цін", - пише BNS.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА