07:37 29.11.2021

Мігранти не становлять загрози для Білорусі - держсекретар Ради безпеки країни

2 хв читати
Мігранти не становлять загрози для Білорусі - держсекретар Ради безпеки країни

Утікачі, які перебувають у Білорусі, не становлять загрози ні для Білорусі, ні для тих країн, куди вони хочуть потрапити, вважає державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович.

"Боятися, напевно, не варто. Оскільки люди їхали з мирними цілями туди, куди їх покликали: до Німеччини, до Великої Британії, до Європи. Там, де добре, вони туди й біжать, намагаючись знайти різні шляхи досягнення своєї мети…Говорити, що вони становлять загрозу Білорусі, я б не сказав", - зазначив Вольфович в ефірі телеканалу СТВ у неділю.

"Чому вони взяли палиці та каміння? Я ставлю себе на місце будь-якого чоловіка. Якби в мене знаходилися поряд дружина, дитина, в яку летить світлошумова граната, яких травлять газом, напевно, я б не тільки палицю взяв і камінь у руки. Це захисна реакція доведених до божевілля людей", - сказав держсекретар Радбезу.

"Ці люди жодної загрози для Білорусі не становлять. Вони летять через туристичні фірми, вони оплачують туристичні послуги, готелі. Важко, звичайно, проконтролювати кожну людину. Вони мають гроші, вони накопичували, щоб витратити гроші в Європі, змушені витрачати в Білорусі," - продовжив він.

Є, звісно, національні особливості, зазначив Вольфович, мігранти відрізняються від білорусів, але вони дослухаються до "зауважень" співробітників білоруського МВС.

"Останні 2-3 місяці правопорушень, якихось серйозних проблем із перебуванням цих людей на території Білорусі не було", - сказав Вольфович.

ЄС намагається вжити заходів, зобов'язавши Ірак вивезти цих людей, зазначив держсекретар Радбезу. Але не всі хочуть повертатися додому.

"Переконаний, що ці люди не принесуть якихось великих проблем Німеччині, Великій Британії, Франції - там, куди вони рвуться", - підсумував Вольфович.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА