08:53 29.11.2021

Шмигаль: Забезпечення присутності військових кораблів НАТО у Чорному морі було б сильною підтримкою України у відповідь на агресію РФ

2 хв читати
Шмигаль: Забезпечення присутності військових кораблів НАТО у Чорному морі було б сильною підтримкою України у відповідь на агресію РФ

Забезпечення постійної присутності військових кораблів НАТО в Чорному морі було б сильним сигналом на підтримку України західними партнерами у відповідь на агресивні дії Росії, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Відповіддю на агресивні дії Росії має стати солідарна відповідь України, країн ЄС та НАТО. Забезпечення постійної присутності військових кораблів Альянсу в Чорному морі було б дуже сильним сигналом на підтримку України", - наводить прес-служба Урядового порталу слова Шмигаля, сказані в інтерв'ю виданню Politico.

За словами глави уряду, постійне нарощування російського військового контингенту біля українських кордонів – це один із інструментів політики Кремля.

Шмигаль зазначив, що Росія на регулярній основі демонструє свій військовий потенціал та прагне зірвати євроатлантичні прагнення України.

За словами українського прем'єра, Кремль зацікавлений не лише в дестабілізації ситуації в Україні, а й у дестабілізації країн ЄС та НАТО.

"Газ уже використовується як зброя не лише проти нашої держави, а й проти всієї Європи. Ситуація навколо "Північного потоку-2" та зменшення транзиту блакитного палива через Україну - яскраво підтверджують цю тезу", - наголосив він.

За словами Шмигаля, Росія також використовує інші інструменти гібридної війни проти України та Заходу, включно з кібератаками та дезінформаційними кампаніями.

У прес-службі зазначили, що 30 листопада в Брюсселі Шмигаль разом із главами урядів Грузії та Молдови в рамках Асоційованого тріо проведе низку зустрічей із керівництвом Європейського Союзу.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/diyi-rosiyi-napravleni-na-destabilizaciyu-situaciyi-v-ukrayini-ta-mayut-na-meti-pidirvati-yevroatlantichnu-integraciyu-nashoyi-derzhavi-denis-shmigal

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА