10:20 29.11.2021

Таїланд з 16 грудня полегшує правила в'їзду для іноземних туристів

2 хв читати
Таїланд з 16 грудня полегшує правила в'їзду для іноземних туристів

Влада Таїланду вирішила з 16 грудня пом'якшити вимоги до іноземних туристів: замість ПЛР-тесту вони зможуть після прибуття робити експрес-тест на антиген, а карантин для тих, хто в'їжджає за схемою "Пісочниці", буде скорочено із семи до п’яти днів, повідомляє газета The Tiger.

"В'їзд до Таїланду стане трохи простішим і дешевшим. Центр уряду з контролю за ситуацією з COVID-19 (CCSA) в п'ятницю оголосив, що схвалює з 16 грудня заміну ПЛР-тесту, який мандрівники мають робити після прибуття, експрес-тестом на антиген, який робиться за 15 хвилин. Це означає, що мандрівникам не доведеться чекати близько доби в номері готелю, щоб розпочати подорож Таїландом", - пише видання.

Зазначено, що це спрощення стосується туристів, які в'їжджають за схемами Quarantine exemption та "Пісочниця".

Наразі всі туристи, які планують поїздку до Таїланду, зобов'язані бронювати номер у готелі з дозволеного списку SHA+, а після прибуття в аеропорту здавати ПЛР-тест, після чого вирушати в готель і чекати, не виходячи з номера, на отримання результатів тесту. З 16 грудня, як повідомив на брифінгу представник МЗС Таїланду, вони їхатимуть з аеропорту в готель і робитимуть там експрес-тест на антиген. Для поїздки, як і раніше, потрібен спеціальний транспорт, також зі списку SHA+, але бронь готелю тепер буде не потрібна.

Для туристів, які в'їжджають за схемою "Пісочниці", також скорочується з семи до п’яти днів термін перебування у дозволених урядом провінціях. Тепер вони можуть, прибуваючи на Пхукет, до Сураттхані та ще кількох регіонів, включених до програми, провести там не сім, а п’ять днів, після чого подорожувати всім Таїландом.

Як повідомляє газета Bangkok Post, на прес-конференції в п'ятницю представник департаменту контролю за захворюваністю повідомив, що влада розглядає також скасування заборони на в'їзд до Таїланду морським і сухопутним транспортом. За його словами, всі послаблення стали можливими після того, як стало зрозуміло, що частка заражених туристів серед тих, хто перебуває за схемою test&go, не перевищує 0,08%.

Крім того, для подорожі до Таїланду туристи мають оформити страховку, що включає лікування від коронавірусу з покриттям не менше ніж на $50 тис. При в'їзді необхідно показати сертифікат про вакцинацію та ПЛР-тест, зроблений не раніше ніж за 72 години до поїздки. Дітям до 18 років потрібен лише тест.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА