10:51 29.11.2021

МЗС України рекомендує утриматися від поїздок до низки африканських країн через поширення штаму COVID-19 "омікрон"

2 хв читати
МЗС України рекомендує утриматися від поїздок до низки африканських країн через поширення штаму COVID-19 "омікрон"

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве.

"Українці, які наразі перебувають на території зазначених країн, мають чітко дотримуватись протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання, бути готовими до додаткових карантинних обмежень після прибуття до України", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Рекомендовано також стежити за повідомленнями авіаперевізників у зв'язку з можливими змінами рейсів і запровадженням додаткових протиепідемічних заходів.

Посольство України в Південно-Африканській Республіці відкрило цілодобову гарячу лінію для надання консульської допомоги: +27 681 987 112. Електронна пошта: [email protected].

Громадяни України можуть звернутися по допомогу на гарячу лінію МЗС України: +38 044 238 1657. Електронна пошта: [email protected].

Як повідомлялося, штам COVID-19, який отримав у ВООЗ позначення "омікрон", було виявлено у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може загрожувати, оскільки поширюється набагато швидше за інші штами, які виявляли науковці за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

Останнім часом його виявили у кількох європейських країнах – Німеччині, Італії, Британії, Нідерландах та Бельгії. Крім того, про заражених "омікроном" на своїх територіях повідомила влада Гонконгу, Ізраїлю та Канади.

Британський уряд скликає термінове засідання міністрів охорони здоров'я країн G7 для обговорення питань, пов'язаних із появою нового штаму та його поширенням, повідомили ЗМІ.

Низка країн світу вже обмежила авіасполучення з державами, розташованими на півдні Африки. Уряд Південної Африки з роздратуванням відреагував на ці заходи, заявивши, що вони "подібні до покарання Південної Африки за її вдосконалене геномне секвенування і здатність швидше виявляти нові варіанти".

Всесвітня організація охорони здоров'я виступила із заявою, в якій йдеться про те, що обмеження на поїздки "можуть відіграти певну роль у незначному скороченні поширення COVID-19, але лягають важким тягарем на життя та засоби до існування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА