11:50 29.11.2021

У разі нападу на Україну РФ зазнала б величезних втрат - посол Німеччини

2 хв читати
У разі нападу на Україну РФ зазнала б величезних втрат - посол Німеччини

РФ зазнає величезних втрат у разі прямої агресії на Україну, оскільки українські війська нині набагато сильніші, ніж у 2014 році, зазначає посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Чи має Росія такі наміри, я теж не можу вам сказати. Але українські війська на сьогодні набагато сильніші, ніж у 2014 році. Росія зазнала би величезних втрат. Те, чого Росія завжди хоче, - це щоб ми, наші співгромадяни, українці дуже багато про них думали, витрачали енергію, час, нерви, питаючи себе, чи станеться щось", - сказала Фельдгузен в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що була в Україні у 2014 році. "Як дуже багато українців, багато співробітників нашого посольства, я пам'ятаю тодішню ситуацію, і це мене відрізняє від інших дипломатів. Я, можливо, трішечки спокійніша тільки тому, що я це вже бачила. Було дуже багато думок, що Росія може посилити агресію. Ми мали такі побоювання і у квітні, проте нічого не сталося", - додала Фельдгузен.

Посол наголосила, що Україна та її партнери вже думають про те, як можна уникнути нового нападу РФ на Україну.

"На відміну від 2014 року, зараз це не було б сюрпризом для нас. Ми всі – і в Україні, і разом із партнерами – вже думаємо, як можна цього уникнути, тому що ніхто не хоче повномасштабної війни. Хорошим результатом була би координація між партнерами, щоб чітко сказати Росії, що буде, якщо знову буде війна", – пояснила вона.

На запитання про те, про які наслідки для РФ може йтися у разі нападу, Фельдгузен також відзначила можливі кроки у фінансовій сфері. "Ви знаєте всі ці можливості, ми вже сім років про це говоримо. Особливо у фінансовій сфері є ще кроки, які можна зробити", - сказала вона.

Крім того, дипломат запевнила, що Україна вже протягом тривалого часу перебуває у постійному контакті з Німеччиною щодо ситуації на кордоні з РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА