19:44 29.11.2021

Країни G7 заявили про необхідність термінових дій на тлі активного поширення штаму коронавірусу "омікрон" у світі

1 хв читати
Країни G7 заявили про необхідність термінових дій на тлі активного поширення штаму коронавірусу "омікрон" у світі

Країни "групи семи" в понеділок заявили про те, що новий варіант коронавірусу "Омікрон", що швидко поширюється, вимагає термінових дій, і підтвердили відданість зобов'язанням, даним лідерами G7 на саміті в червні, йдеться в заяві за підсумками зустрічей міністрів охорони здоров'я країн G.

"Світова спільнота зіткнулася з загрозою нового варіанта COVID-19, що швидко передається, що вимагає термінових дій", - йдеться в заяві.

Міністри високо оцінили роботу ПАР, як щодо виявлення цього варіанта, так і щодо сповіщення про нього інших.

Міністри також визнали стратегічну важливість забезпечення доступу до вакцин, включно зі збільшенням кількості вакцинованих людей та готовності країн отримувати та поширювати вакцини, надання оперативної допомоги, виконання зобов'язань щодо пожертв.

Вони зазначили, що найближчими тижнями згуртовано працюватимуть разом із Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та міжнародними партнерами з обміну інформацією та спостереження за "Омікроном".

Штам COVID-19, який отримав у ВООЗ позначення "омікрон", було виявлено у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може становити загрозу, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

Останнім часом його виявили також у кількох європейських країнах - у Німеччині, Італії, Британії, Нідерландах і Бельгії. Крім того, про заражених "омікроном" повідомила влада Гонконгу, Ізраїлю та Канади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА